În ciuda investițiilor în tehnologia hibridă și electrică, mașinile cu combustie internă rămân la mare căutare. Mașinile pe benzină, accesibile și eficiente din punct de vedere al consumului de benzină, depășesc cererea mașinilor electrice sau hibride. Iată care sunt considerate cele mai bune motoare pe benzină.

Toyota Aygo - consum mixt de 4,1 littri

Modelul japonez Toyota Aygo, cu un motor pe benzină de 1.0 VVT-I 72 CP și o transmisie manuală cu șase trepte, are un consum mediu de 4,1 litri la 100 de km. În oraș, modelul Aygo pe benzină consumă 4,9 litri, iar pe autostradă are un consum de 3,6 ltri. Modelul are un preț în România de 10.400 euro cu TVA.

Honda Civic - consum mixt de 4,7 litri

Un motor pe benzină foarte eficient este cel de pe Honda Civic de 1.0 litri 126CP i-VTEC, care împreună cu o transmise automată reușește un consum mixt de 4,7 litri. În oraș, motorul Honda pe benzină consumă 5,4 litri, iar în extraurban 4,3 litri. În România, modelul costă de la 22.800 euro.

Citiți si Dacia electrică / Renault K-ZE, în teste în România.

Kia Rio - consum mixt de 4,8 litri

Și modelul Kia Rio are un motor cu un consum mic de carburant, 1.0 T-GDi 100CP. Propulsorul Kia are un consum combinat de 4,8 litri de benzină. În oraș, motorul Kia pe benzină consumă 5,5 litri, iar în extraurban 4,3 litri. În România, modelul costă de la 13.500 euro.

Suzuki Swift - consum mixt de 4,8 litri

Motorul de 1.0 Boosterjet 112 CP de pe Suzuki Swift are un consum combinat de 4,8 litri. Propulsorul pe benzină consumă 5,9 litri în oraș și 4,2 litri în extraurban. Prețul acestuia în România este de 12.800 euro cu TVA.

Cititi si Taxiuri electrice Jaguar cu încărcare wireless, în Oslo.

Hyundai Elantra - consum mixt de 6,5 litri

Hyundai Elantra are un motor pe benzină care consumă decent, este vorba de cel 1,6 litri 128 CP în combinație cu transmisia manuală cu 6 trepte. Propulsorul Hyundai pe benzină dezvoltă 128 CP și are un consum combinat de 6,5 litri. În oraș, motorul pe benzină consumă 8,5 litri, iar în extraurban 5,4 litri. În România, modelul costă de la 17.500 euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri