Coface, companie care activează în domeniul asigurărilor de credit, nu se așteaptă ca sectorul transporturilor să revină la nivelul celui de-al patrulea trimestru al anului 2019 înainte de 2022.

În scenariul de bază al Coface, cifra de afaceri a companiilor listate din sectorul transporturilor globale va fi cu 32% mai mică în trimestrul 4 din 2020 și cu 5% mai mică în trimestrul 4 din 2021 comparativ cu trimestrul 4 al anului 2019.

În ipoteza unui al doilea val de pandemie în trimestrul 3 al anului curent, cifra de afaceri ar fi cu 57% mai mică în trimestru al patrulea din 2020 și cu 27% mai mică în aceeași perioadă din 2021. Impactul COVID-19 este cu atât mai important cu cât activitatea economică deja încetinea înainte de criză.

Aransportul aerian, cel mai afectat de criza de sănătate

Printre cele 13 sectoare pentru care Coface publică evaluări sectoriale ale riscurilor, transportul aerian ar fi cel mai afectat: cifra de afaceri este preconizată să scadă cu 51% în scenariul de bază și cu 57% în cazul unui al doilea val de COVID-19 în trimestrul al treilea din 2020.

Conform IATA (Asociația Internațională a Transportului Aerian), traficul aerian a scăzut cu 94% în aprilie 2020 față de anul trecut și nu va reveni la nivelul pre-COVID mai devreme de câțiva ani.

Scăderea activității de pasageri aerieni a dus la o descreștere puternică a capacității de încărcătură aeriană, deoarece cea mai mare parte a acesteia este transportată de aeronavele de pasageri.

Segmentele de transport maritim și feroviar se confruntă, de asemenea, cu o deteriorare puternică a activității lor la nivel global, chiar dacă unele piețe (cum ar fi transportul feroviar între China și Europa) se află într-o situație mai bună.

Coface este o companie care activează în domeniul asigurărilor de credit și de servicii complementare precum Factoring. În 2019, Coface a avut aproximativ 4.250 de angajați și a înregistrat o cifră de afaceri de 1,5 miliarde de euro

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri