Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Telecomunicaţiilor, Lucian Bode, a declarat la Iaşi, că în anul 2027 ar trebui finalizată Autostrada Unirii, scrie Agerpres.

"Toată lumea spune, în regulă, foarte bine, termene, studii de fezabilitate, când veţi finaliza Autostrada Unirii. Am spus, repet, în condiţiile în care procedurile sunt în linie dreaptă şi nu avem parte de contestaţii, ceea ce propuneam să schimbăm modul în care se judecă aceste contestaţii, să nu stăm ani de zile în instanţă, anul 2027 din punctul nostru de vedere este anul în care Autostrada Unirii ar trebui să fie finalizată", a afirmat ministrul Bode.

El a precizat că pentru Autostrada A8 sau Autostrada Unirii, cum mai este cunoscută, pe secţiunea Târgu Mureş-Târgu Neamţ a fost acordată o extensie de timp de 6 luni.

"Asta înseamnă că la începutul anului 2021, în ianuarie, avem finalizată revizuirea studiului de fezabilitate. Etapa următoare fiind cea de scoatere la licitaţie a proiectării şi execuţiei. Sunt aproximativ 200 de kilometri. Pentru secţiunea Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni, astăzi am anunţat transmiterea de către ANAF a documentaţiei, vom urca pe SICAP anunţul pentru revizuirea studiului de fezabilitate şi întocmirea proiectului tehnic. Astfel, după această etapă vom putea scoate la licitaţie execuţia", a declarat ministrul Transporturilor.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, care este liderul filialei ieşene a PNL, a declarat că în cursul acestei zile i-a prezentat ministrului Transporturilor faptul că pe DE 583 traficul rutier este îngreunat.

"Pentru Autostrada A8, Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş am discutat astăzi cu domnul ministru şi i-am prezentat cam cum arată traficul pe DE 583 la Podu Iloaiei. Ne dorim foarte mult ca A8 să înceapă de la Ungheni - Iaşi spre Târgu Neamţ pentru că astfel vom rezolva problema aglomerărilor de la Podu Iloaiei, Târgu Frumos şi centura Paşcaniului. Astăzi Iaşiul nu mai poate suporta, cu infrastructura pe care o are, acest trafic", a spus ministrul Mediului.

La rândul său, primarul Mihai Chirica, candidatul PNL pentru un nou mandat la Primăria municipiului Iaşi, a declarat că "acel termen general de 2027 pentru întreaga autostradă poate fi fazat prin mai multe surse de finanţare în care rezilienţa este până în 2025 pe legătura Ungheni - Iaşi - Târgu Neamţ".

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi ministrul Mediului, Costel Alexe, au avut o întrevedere cu liberalii ieşeni. Cei doi au venit însoţiţi de reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi ai CFR.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri