Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu, a anunţat că a fost semnată autorizaţia de construire pentru un sector din Lotul II al Autostrăzii de Centură A0 Sud care are o lungime de 16,3 km, pleacă din DN6, realizează intersecţia cu DN5 până în zona localităţii Berceni. El a adăugat că va fi realizată structura rutieră, va fi ridicat un pasaj la km 70+500 şi vor fi executate lucrări de consolidare, relocare a reţelelor şi iluminat. Constructorul este Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş, iar contractul are o valoare de peste 750 milioane lei, potrivit News.ro.

„Parcurgem încă o etapă pentru realizarea A0 - cel mai important proiect rutier din Regiunea Bucureşti-Ilfov! Am semnat autorizaţia de construire pentru un sector din Lotul II al A0 Sud. Va fi realizată structura rutieră, va fi ridicat un pasaj la km 70+500, vor fi executate lucrări de consolidare, relocare reţele, iluminat, de siguranţa circulaţiei”, a scris Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, marţi pe Facebook.

Acesta a mai precizat că Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş este constructorul desemnat şi valoarea contractului este de peste 750 milioane de lei.

„Lotul II al Autostrăzii de Centură A0 Sud are o lungime de 16,3 km, pleacă din DN6, realizează intersecţia cu DN5 până în zona localităţii Berceni. Constructorul desemnat este Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş, iar contractul are o valoare de 750,8 milioane de lei. Autostrada de Centură Bucureşti A0, parte a unui uriaş proiect european de infrastructură rutieră numit Coridorul 4 pan-european, va avea o lungime totală de 101 km”, a completat Scrioşteanu.

El a mai spus că în doi ani vor fi finalizate cele cinci pasaje pe actuala Centură a Bucureştiului.

„Aşa cum am promis, în 2 ani vom finaliza cele 5 pasaje pe actuala Centură a Bucureştiului, respectiv Mogoşoaia, Berceni, Cernica, Domneşti şi Popeşti-Leordeni şi, în 3 ani, Autostrada de Centură Bucureşti Sud, mai precis cele 3 loturi de pe A0 Sud”, a conchis secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri