Daimler, fara Chrysler?

Grupul de automobile franco-german DaimlerChrysler poarta negocieri cu cel putin patru fonduri de investitii pentru a vinde filiala americana neprofitabila Chrysler, care valoreaza de sapte ori mai putin decat acum noua ani, relateaza Financial Times, in editia sa online.

Apollo, Blackstone, Carlyle si Cerberus, precum si alte fonduri europene au fost abordate de constructorul auto, inainte de deschiderea oficiala a vanzarii Chrysler de saptamana trecuta, potrivit cotidianului economic britanic, care citeaza surse apropiate negocierilor. Financial Times mai relateaza ca negocierile au continuat din momentele respective.

Ipoteza unei preluari de catre un fond de investitii nu este exclusa, deoarece cercul candidantilor din sectorul industrial interesati de o potentiala preluare s-a restrans. In prezent, General Motors este singurul grup cu adevarat interesat.

Evaluata la 35 de miliarde de dolari in 1998, in momentul preluarii de catre Daimler, Chrysler nu mai valoreaza mai mult de cinci miliarde de dolari, o suma usor de strans de catre multi investitori financiari, apreciaza analistii de la Bank of America.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri