Porsche Romania, importatorul marcilor Volkswagen, Skoda, Audi, Seat si Porsche, a inceput comercializarea noii generatii a masinii de teren Porsche Cayenne, model care anul acesta ar trebui sa duca vanzarile totale ale marcii la 130 de unitati.
Tinta de vanzari pentru marca Porsche in Romania este 120 - 130 de unitati in acest an, iar importatorul estimeaza ca doua treimi dintre acestea vor fi Cayenne. Porsche Romania primeste comenzi de la 1 februarie, iar pana in prezent in jur de 40 de clienti s-au inscris pe listele pentru noul Cayenne.

A doua generatie de Cayenne va beneficia de trei variante de motorizare cu peste 10% mai puternice decat cele de pana acum. Astfel, varianta de baza va beneficia de un motor de 290 de cai putere (cu 40 mai mult decat in prezent), versiunea Cayenne S va avea 385 de cai putere, fata de 340 in prezent, iar varianta Cayenne Turbo va dezvolta 500 de cai putere, cu 50 peste motorul generatiei trecute.

Pretul de baza pentru Porsche Cayenne este de 47.381 euro, in timp ce pentru Cayenne S este de 58.493 euro, fara TVA. Porsche Cayenne Turbo costa 95.576 euro.

Anul trecut in Romania s-au vandut 87 de masini Porsche, dintre care peste 60%, adica 57 de unitati, au fost Cayenne. In 2005 vanzarile Porsche au totalizat 88 de unitati, dintre care 67 au fost Cayenne.

Gama Porsche are patru modele pe piata din Romania: Cayenne, Boxster, 911 si Cayman. Prima generatie Cayenne se comercializeaza din 2002 si a luat nastere dintr-un proiect dezvoltat de Porsche impreuna cu Volkswagen AG. Caroseriile pentru Cayenne sunt produse la uzina Volkswagen din capitala Slovaciei, Bratislava, celelalte componente sunt produse in Germania la Zuffenhausen, iar asamblarea se efectueaza in Leipzig.

Porsche AG a vandut pe plan mondial peste 150.000 de masini Cayenne in ultimii cinci ani.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri