Uber permite anularea cursei fără taxă de penalizare dacă șoferul sau pasagerul nu poartă mască, scrie theverge.com.

Uber a anunțat că va începe să solicite anumitor călători să își facă selfie-uri pentru a dovedi că poartă măști.

În luna mai, compania a introdus printre măsurile de siguranță cerința pentru șoferi de a purta mască. Acest lucru putea fi verificat prin intermediul aplicației. Cei care nu respectau această măsură nu se puteau conecta pentru a putea utiliza aplicația.

Decizia Uber este foarte bună, însă rămâne de văzut dacă persoanele nu vor profita de această regulă pentru a anula curse gratuit.

"Credem cu tărie că responsabilitatea este o stradă cu două sensuri",

Sachin Kansal, șeful global al siguranței Uber

Funcția de verificare a măștii va fi lansată în SUA și Canada până la sfârșitul lunii septembrie și în America Latină și alte țări după aceea. Uber remarcă faptul că această tehnologie detectează masca ca obiect în fotografie și „nu procesează informații biometrice”.

În mai, Uber a anunțat o serie de noi reguli menite să sporească siguranța în timpul pandemiei. Compania a redus numărul de persoane autorizate să circule într-un vehicul Uber X de la patru la trei. De asemenea, a promis să cheltuiască 50 de milioane de dolari pentru rechizite pentru șoferi, precum măști de față, dezinfectant pentru mâini și șervețele umede.

Uber încă se luptă să recupereze încasările în scădere generate de pandemie.

Sursa foto: Creative Lab / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri