Mercedes-Benz prezintă noua generație a limuzinei Clasa S, care a devenit mai inteligentă în varii aspecte și oferă acum o ambianță cu caracterul unui lounge, marcată de eleganță și luminozitate.

Afișajul pentru șofer și cel media oferă o experiență estetică deosebită. Aspectul ecranelor poate fi personalizat, alegând dintre patru stiluri de display (Discreet, Sporty, Exclusive, Classic) și trei moduri (Navigation, Assistance, Service).

Sistemul opțional DIGITAL LIGHT intră în producția de serie pentru prima dată în cadrul Mercedes-Benz. Astfel, următoarele funcții de asistență sunt incluse:

  • Alerte cu privire la lucrările rutiere, prin proiectarea simbolului unui excavator pe carosabil
  • Orientarea unui reflector către pietonii de la marginea drumului, ca un avertisment
  • Semafoarele, semnele de STOP sau INTERZIS sunt indicate prin proiectarea unui simbol de avertizare pe carosabil
  • Asistență pe benzi înguste (lucrări rutiere) prin proiectarea instrucțiunilor pe carosabil
  • Datorită tehnologiei LED, noua Clasa S face un pas înainte și în ceea ce privește iluminatul interior: Mercedes-Benz a inclus pentru prima dată funcții de iluminare interactivă. Lumina ambientală activă (dotare opțională) este integrată în sistemele de asistență la conducere.

Cu o consolă frontală scurtă, un ampatament lung și consolă spate echilibrată, Clasa S este gândită să fie o limuzină clasică, cu dimensiuni perfecte. Liniile laterale au fost reduse în mod considerabil iar partea frontală impresionează cu grila premium a radiatorului.

Cu un indice Cd începând de la 0.22, noul model Clasa S este unul dintre cele mai aerodinamice autovehicule din lume, mai ales din segmentul limuzinelor de lux. Deși partea frontală a crescut, atingând 2.5 m2, coeficientul de rezistență a fost redus și mai mult, față de modelul anterior.

Farurile definesc aspectul frontal al autovehiculului, cu o semnătură luminoasă specifică Clasei S, dar sunt acum mai plate și de dimensiuni mai mici. De asemenea, este introdus un nou tip de mânere, retractabile, acționate electric atunci când șoferul se apropie, sau suprafața exterioară a acestora este atinsă. Accesul fără cheie este facilitat de funcția KEYLESS-GO.

Suspensia opțională, E-ACTIVE BODY CONTROL cu 48V oferă confort și agilitate dar și protecție suplimentară în cazul unei coliziuni laterale. Rețeaua dintre sistemele de suspensii și control asigură un maxim de stabilitate și siguranță. Mercedes-Benz a adăugat acum și o nouă funcție PRE-SAFE® Impulse Side: în cazul unui impact lateral, caroseria poate fi ridicată cu până la 80 de mm cu ajutorul suspensiei E-ACTIVE BODY CONTROL în mai puțin de câteva zecimi de secundă. Pentru a recunoaște un posibil impact lateral, sunt folosiți senzori radar.

Sistem de propulsie: mai multă electrificare

Motoarele pe benzină sau diesel cu șase cilindri în linie, cu diferite versiuni de putere sunt primele variante disponibile pentru Clasa S. Un motor V8 cu generator de pornire integrat (ISG) și sistem electric 48V va fi disponibil în curând, urmând ca în 2021 să fie disponibil un motor plug-in hybrid cu o autonomie de aproximativ 100km.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri