Grupul DaimlerChrysler AG analizeaza posibilitatea achizitiei unei participatii minoritare in cadrul General Motors Corp. ca si plata pentru divizia Chrysler in cazul in care cele doua companii vor ajunge la un acord in acest sens.

O astfel de optiune este analizata de firma germana, conform unor surse citate de Financial Times. Printre celelelate variante avute in vedere se numara vanzarea diviziei americane a DaimlerChysler, aflata in impas financiar, unui fond privat de investitii sau altor investori din industria automobilistica, a precizat Financial Times, potrivit NewsIn.

"Cei de la Daimler sunt interesati de cine va prelua divizia Chrysler si ar putea fi multumiti de a primi, in schimbul, parti din capitalul General Motors", a precizat Financial Times, care a citat un actionar care nu a dorit sa isi precizeze identitatea. El a mentionat ca a aflat informatiile dintr-o discutie intre principalii responsabili ai DaimlerChrysler.

Directorul executiv al Chrysler, Tom LaSorda, a spus angajatilor in cursul saptamanii trecute ca ar mai putea dura cel putin cateva luni inainte de finalizarea unei eventuale tranzactii. Surse familiare cu aceasta situatie au declarat la inceputul acestei luni pentru Reuters ca GM a purtat o serie de discutii preliminare cu Chrysler ce aveau drept scop o eventuala achizitie sau o alianta strategica.

Chrysler este profund afectat de concurenta producatorilor asiatici care acapareaza tot mai mult din piata americana, ceea ce a afectat si ceilalti doi mari producatori americani de automobile, Ford si General Motors.In al treilea trimestru al 2006, Chrysler a inregistrat pierderi de 1,16 miliarde de euro, ceea ce a afectat profiturile constructorului Mercedes-Benz.

Potrivit analistilor, preluarea grupului Chrysler de catre GM risca sa complice eforturile de optimizare a activitatii ambelor companii, cu toate ca ar crea un gigant industrial cu o cota de aproape 40% din piata americana. GM si DaimlerChrysler sunt implicate si intr-un joint venture cu BMW, pentru a dezvolta un sistem hibrid care va fi folosit la o viitoare versiune a masinii de teren Dodge Durango.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
România, fabrică de SUV-uri: Peste 80% din producție este din acest segment
Setari Cookie-uri