Oferta de mașini americane la vânzare în România este destul de mică pentru că și cererea este destul de redusă. Aceste mașini au motoare mari cu mulți cai putere, pentru care impozitul este exorbitant. Sunt mașini interesante, atractive. Până și modele coupe sunt de dimensiuni mari și oferă mult spatiu.

Anunțuri cu mașini americane noi și second-hand găsim mai mult pe Internet, decât în parcul auto al dealerilor. Sunt câteva firme care aduc autovehicule în România la comandă. Bineînțeles, există și vânzători persoane fizice.

Mare atenție când cumpărați mașini americane aduse în țară. Deși unele mașini sunt aproape noi, au sub 10.000 de km, în America au fost scoase din circulație definitv din anumite cauze: fie mașina a sărit într-un lac sau a fost inundată în parcare, fie a avut un accident serios. Americanii sunt mult mai atenți decât europenii și declară mașinile aflate în aceste situații ca fiind nesigure.

O mașină care a fost inundată poate avea probleme serioase în timpul mersului. Se pot dezactiva dintr-o dată sistemele ABS, ESP, cruise control, etc. Dacă vi se întâmplă asta la munte, pe un drum șerpuit puteți pierde controlul mașinii.

Iată ce mașini americane sunt la vânzare în România

Dodge RAM

Prețul unui Dodge RAM 1500 Crew Cab SLT 4x4 “Classic” fabricat în 2019 cu 10 km la bord este de 44.000 euro cu toate taxele incluse. Modelul are un motor de 5,7 litri HEMI pe benzină cu 400 cai putere. Mașina este de vânzare la un dealer auto din Brașov, care a cumpărat-o din Germania.

Alte modele Dodge RAM de generație mai nouă și an de fabricație 2020 costă 64-67.000 euro. Motorizarea este tot de 5,7 litri 400 CP, însă este pe benzină + GPL. În funcție de echipare, această camionetă americană ajunge și la 100.000 euro pe Autovit.ro.

Dodge Challenger

Coupe-ul american Dodge Challenger are un preț de pornire de 47.000 euro pentru modelele fabricate în 2019, cu motorizare de 3,6 litri benzină 309 CP. Prețul ajunge și la 100.000 euro pentru motorizarea de 6,2 litri 727 CP.

Și majoritatea acestor modele sport sunt aduse la comandă de la un dealer auto din Germania. Companiile sunt destul de flexibile, vând mașini în rate și permit și buyback, operațiune prin care autoturismul vechi este considerat avans.

Chevrolet Corvette

Una dintre cele mai scumpe si mai performante masini americane este modelul sport Chevrolet Corvette. Un Chevrolet Corvette Stingray C8 Coupe V8 costa pe Autovit.ro 143.000 euro cu TVA.

Corvette Stingray C8 are un motor V8 de 6,2 litri pe benzina cu 495 cai putere.

Chevrolet Camaro

Un alt model american emblematic este Chevrolet Camaro. Un exemplar fabricat in 2019 cu 15.000 km costa 35.000 euro cu TVA inclus.

Propulsorul este un 2 litri pe benzina de 280 cai putere.

Ford F 150 Shelby 755 CP

Un pick-up de dimensiune mare este modelul Ford F 150 Shelby. Un motor V8 de 5 litri pe benzină oferă camionetei americane o putere de 755 CP. Camioneta oferă o experiență inedită, fiind înaltă și cu foarte multe dotări. Și pentru că luxul se plătește, prețul unui exemplar nou fabricat în 2020 este de peste 150.000 euro cu TVA.

Există și versiuni mai ieftine pentru F 150. Un Ford F 150 cu un motor de 3,5 litri benzină 370 CP are un preț de pornire de 80.000 euro cu TVA.

Ford Mustang

Un alt model coupe american emblematic este Ford Mustang. Prețul unui model nou variază între 45.000 și 55.000 euro.

Cel mai scump este un Mustang Coupe de 5.0 V8 450 CP cu transmisie automată cu 10 trepte.

Alte modele americane precum Lincoln, Cadillac, sunt la vânzare doar ca mașini second-hand.

Sursa foto: Virrage Images / shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri