Șoferii tineri trebuie să aleagă mașini ușor de întreținut, de condus și de parcat, pentru că în marile orașe nu prea mai există locuri generoase de parcare.

O mașină pentru un tânăr nu trebuie să aibă costuri mari pentru a rula. Întreținerea ei și consumul de carburant trebuie să fie cât mai mici, pentru că majoritatea tinerilor au venituri mici. Specialiștii spun că o mașină diesel sau GPL este mai indicată pentru șoferii tineri.

O mașină care este înregistrată în țară cu inspecție tehnică valabila este cu siguranță o alegere mai bună dacă ne gândim la costuri și la timpul de care ai nevoie pentru a înmatricula mașina. Formalitățile sunt destul de enervante dacă ești la prima mașină.

Cititi si Franța pregătește o taxă de 50.000 euro pentru unele mașini

Unele mașini sunt mai scumpe pentru că au foarte multe opționale, însă de unele nu ai nevoie, așa că nu plăti în plus pentru ceva ce nu folosești. Dacă nu ai mai condus înainte o mașină nu ști dacă acel echipament iți va fi de folos sau nu.

Alege o mașină cu un interior bine întreținut și fară defecte. Prima mașină pentru un tânăr trebuie să fie gata de drum fară reparații suplimentare și bani investiți.

Este de preferat ca mașină să aibă servodirecție și ABS și nu foarte mult cai putere. Este foarte important să nu conduci cu viteză când ești începător, întrucât poți fi luat prin surprindere.

Cititi si TOP: cele mai ieftine crossovere hibride din România

O mașină perfectă pentru un tânăr începător are tracțiune față întrucât mașinile cu tracțiune spate devin de necontrolat în anumite situații, mâzgă, polei, foarte multă apă pe carosabil și o viteză peste 100 km/h, etc.

Cele mai bune mașini pentru șoferii începători sunt modele de oraș, care stau destul de bine la siguranță.

Top 10 mașini pentru șoferii începători:

1. Citroen C3 - de la 12.500 euro

2. Opel Corsa - de la 12.900 euro

3. Hyundai i10 - de la 13.400 euro

4. Nissan Micra - de la 13.500 euro

5. Skoda Fabia - de la 13.700 euro

6. Volkswagen Polo - de la 14.000 euro

7. Ford Fiesta - de la 14.000 euro

8. Mazda 2 - 14.200 euro

9. Peugeot 208 - de la 14.200 euro

10. Toyota Yaris - de la 21.000 euro

Sursa foto: Jovica Varga / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri