Începând cu acest an, a fi un șofer precaut implică mai mult decât a respecta regulile de circulație sau a menține automobilul într-o stare tehnică ireproșabilă. Noile provocări la care cu toții am fost nevoiți să ne adaptăm modifică și obiceiurile posesorilor de automobile, care trebuie să țină sub control riscurile chiar și atunci când nu se află la volan. Un drum cu adevărat bun este cel pe care îl pregătești îndelung, cu atenție la toate detaliile, inclusiv la cele care țin de siguranța sanitară a tuturor celor implicați.

Igienizează corect mașina

Este mai important ca oricând să fim atenți la modul în care sunt igienizate suprafețele, așa că automobilul personal nu trebuie să facă excepție de la această regulă. Din moment ce acest aspect depinde numai de tine, trebuie să știi care sunt zonele cele mai vulnerabile din habitaclu. Mânerele portierelor, volanul, schimbătorul de viteze, ecranul tactil sau butoanele sistemului multimedia, precum și manetele instalației de climatizare reprezintă puncte critice. Dezinfectate cu produse de igienizare cu o concentrație de cel puțin 70% alcool, acestea nu vor reprezenta un pericol pentru niciunul dintre ocupanți.

Alege un sistem modern pentru încheierea poliței RCA

Siguranța șoferului în această perioadă se leagă și de reducerea contactului direct cu alte persoane în cadrul procedurilor legale ce vizează mașina. Încheierea poliței RCA este mai simplă decât oricând, de la obținerea tarifelor online și până la plata securizată, prin transfer bancar sau cu ajutorul cardului. Polița emisă este livrată prin e-mail, imediat după confirmarea tranzacției. Astfel, ai la dispoziție un sistem rapid și eficient prin care îți pui mașina la adăpost în fața prejudiciilor produse de terți, prin accidente de vehicule și tramvaie, în timp ce eviți interacțiunea directă cu alte persoane. Mai mult, ai posibilitatea de a prezenta polițiștilor asigurarea RCA de pe telefon sau de pe tabletă, potrivit normei ASF 36/2020 publicate recent în Monitorul Oficial.

Adaptează-ți rutina de deplasare către serviciu

În prezent, posibilitatea de a dispune de un mijloc de transport personal este o șansă pentru cei care vor să evite expunerea la grupuri mari de oameni. Tocmai de aceea, poți contribui la siguranța colegilor de muncă al căror domiciliu se află în apropierea ta. Propune-le un orar zilnic potrivit căruia să-i preiei în drumul către serviciu, iar la finalul programului de lucru, așteaptă-i pe toți, pentru a reconstitui grupul. În acest fel, îi vei scuti de la a folosi transportul în comun, vei scădea riscul la care este expusă întreaga echipă în care activezi, iar tu vei face economie la combustibil.

Urmează recomandările autorităților în privința călătoriilor peste graniță

Ultima perioadă a fost un bun prilej pentru a redescoperi peisajele rurale, colțurile de natură și orașele din România. Dacă, totuși, dorești să reiei șirul deplasărilor peste hotare, cu mașina, este obligatoriu să urmărești avertismentele de călătorie emise periodic de Ministerul Afacerilor Externe. Acestea sunt actualizate în permanență și folosesc un cod de culoare comun pentru țările din UE și din Spațiul Economic European. Fiecare țară primește unul dintre calificativele verde, portocaliu, roșu sau gri, în funcție de statistica pe care o comunică autoritățile sanitare în timp real.

Preîntâmpină uzura mașinii, chiar și când nu o folosești

În cazul în care lucrul de la domiciliu reprezintă modul exclusiv în care îți desfășori activitatea, este evident faptul că mașina ta va da semne de oboseală, din cauza lipsei rulajului. Pentru a nu schimba discurile de frână, garniturile băii de ulei, furtunurile din instalația de climatizare sau termostatul din cauza uzurii cauzate de repaus, trebuie să urmezi câteva sfaturi. Circulă o dată la câteva zile, pentru a menține sistemul de frânare, uleiul, filtrele și antigelul în stare bună. Monitorizează presiunea pneurilor și deconectează bateria înainte de a parca mașina pentru o perioadă mai lungă.

Sfaturile de mai sus îți vor conferi un plus de încredere de fiecare dată când te vei urca la volan. Cu măsuri de siguranță aplicate atât înainte de a pleca la drum, cât și pe timpul rulajului, vei putea evita scenariile negative.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri