Săptămâna aceasta mai multe vulcanizări din București au trecut la program non-stop pentru că a început sezonul de montare a roților de iarnă pe mașini. Tarifele nu sunt cu mult mai mari decât anul trecut, însă au crescut cu 10-20 lei.

Tarife medii vulcanizări în București:

Demontat / montat 4 roți

Acest serviciu presupune schimbarea roților cu anvelope de vară cu alte roți cu anvelope de iarnă. Deși nu este o operațiune care durează sau care presupune un cost din partea vulcanizării, tarifele sunt de 60 și 80 de lei de mașină. Cele două tarife sunt pentru autoturisme și pentru SUV.

Demontat / montat + echilibrat 4 roți

Acest serviciu presupune o verificare a roților de iarnă, dacă acestea sunt echilibrate sau mai necesită montarea de plumb. Tarifele variază între 70 lei pentru autoturisme și 120 lei pentru SUV-uri.

Cititi si Temperaturile au coborât sub 7 grade. Ar trebui montate anvelopele de iarnă?

Schimbat roți

Acest serviciu presupune montarea de anvelope de iarnă pe jante. Operațiunile sunt: montat / demontat roată, dejantat / montat anvelopa, echilibrat, montat plumbi, valve.

  • Schimb anvelope vara / iarna - Autoturisme 12”- 16” 120 lei/masina

  • Schimb anvelope vara / iarna - Autoturisme 17”- 20” / SUV 16”- 17” - 160 lei/masina

  • Schimb anvelope vara / iarna - SUV 18”- 22” / 4x4 - 200 lei/masina

Citiți si 10 SUV-uri plug-in hybrid cu prețuri sub 50.000 euro

Anvelope Run Flat:

  • Schimb anvelope iarna / vara - Autoturisme 12”- 16” 150 lei/masina

  • Schimb anvelope iarna / vara - Autoturisme 17”- 20” / SUV 16”- 17” - 200 lei/masina

  • Schimb anvelope iarna / vara - SUV 18”- 22” / 4x4 / Cargo - 250 lei/masina

Reinițializarea senzorilor se taxează de regulă cu 50 lei (patru senzori). Depozitare roților este un serviciu pentru care vulcanizările cer în medie 30 de lei pe lună.

Citiți și Peste zece SUV-uri electrice, la vânzare în România în 2020

Prețurile pot fi cu 50% mai mari în funcție de zona în care se află vulcanizarea. Vulcanizările din zone mai îndepărtate de centrul Bucurestiului sunt cele mai ieftine. Prețurile încep de la 60 de lei în Bucurestii Noi sau în Ferentari.

Anvelopele de iarna ar trebui montate dacă temperaturile scad sub 7°C întrucât vor avea performanțe mult mai bune decât cele de vară. Anvelopele de iarnă sunt diferite față de cele de vară fiind create cu ajutorul unui compus mai moale pentru a rămâne flexibile la temperaturi scăzute. În plus, profilul special al benzii de rulare asigură o aderență mult mai bună pe drumuri înghețate sau acoperite de zăpadă oferind un control mai bun asupra direcției.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri