Compania ceha AAA Auto, cel mai mare dealer de masini second-hand din Europa Centrala, a cumparat Auto Diskont, principalul rival de pe piata ceha si va ajuta noua achizitie sa deschida centre de vanzare in alte patru tari, printre care si Romania, conform The Prague Daily Monitor.

AAA Auto nu a dezvaluit pretul tranzactiei, dar a declarat ca nu va schimba numele Auto Diskont si nu va modifica nici conducerea, iar in urmatorii ani va ajuta compania sa-si deschida propriile filiale in tari precum Romania, Slovacia, Ungaria si Polonia. AAA Auto va aloca in urmatorii doi ani 125 milioane coroane cehe (4,4 milioane euro) pentru extinderea activitatilor Auto Diskont, iar prima tara in care va intra cu noua sa achizitie va fi Slovacia, a mai scris The Prague Daily Monitor, potrivit NewsIn.

Numarul magazinelor de prezentare AAA Auto a crescut de la 14, la 16 in Cehia, dupa preluarea integrala a Auto Diskont, iar numarul masinilor oferite spre vanzare a ajuns la 5.000.

Auto Diskont este specializata in comercializarea masinilor second-hand cu preturi de sub 150.000 de coroane cehe (5.300 euro), in timp ce AAA Auto vinde in special masini mai scumpe.

Auto Diskont activeaza pe piata ceha din 2005, iar anul trecut a vandut 2.535 de masini in valoare de 8,6 milioane euro. AAA Auto, prezenta in Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria si Romania, a vandut anul trecut 61.165 de masini in cele cinci tari, cu 22% mai mult decat in 2005. Valoarea vanzarilor a crescut anul trecut cu 24%, pana la 349,2 milioane euro.

In Romania, AAA Auto a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 27 milioane euro si a comercializat 3.500 de masini second-hand. Pentru 2007, compamia estimeaza afaceri cu aproape 30% mai mari in Romania si se asteapta ca vanzarile sale sa se dubleze si sa atinga valoarea de 7.000 de unitati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri