În septembrie 2020, pentru prima dată în istoria europeană, înmatriculările de vehiculele electrificate le-au depășit pe cele diesel, potrivit Jato Dynamics.

2020 a fost un an turbulent pentru piața auto la nivel global, în special în Europa. Deși înmatriculările de mașini au scăzut cu 29% în primele nouă luni ale anului - la 8,54 milioane de unități - există semne clare că Europa este pregătită pentru trecerea la mașini electrice.

Cititi si Europa a depășit China la vânzările de vehicule electrice

Datele JATO Dynamic pentru 27 de piețe din Europa arată că numărul total de mașini electrificate înmatriculate în septembrie (cuprinzând electrice și hibride) a fost mai mare decât numărul de înregistrări pentru mașinile diesel. Pentru prima dată în era modernă, vehiculele cu combustibil alternativ au depășit unul dintre cele două tipuri de motoare cu combustie internă (ICE).

Cererea de mașini pe benzină și diesel prezintă scăderi de două cifre față de septembrie 2019, în timp ce volumul vehiculelor electrice a crescut cu 139% până la 327.800 de unități - un record atât în ​​ceea ce privește volumul, cât și cota de piață.

Cititi si TOP: cele mai ieftine crossovere hibride din România

Este pentru prima dată când vehiculele electrice depășesc cifra de 300.000 de unități lunar. În același timp, cota de piață a mașinilor diesel a înregistrat un nivel record, de doar 24,8% în septembrie. În urmă cu un deceniu, mașinile diesel reprezentau 50% din înmatriculări, în timp ce cota de piață a vehiculelor electrice era sub 1%.

Sursa foto: Smile Fight / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri