Hyundai Motor Company, cel mai mare producator coreean de automobile, vrea sa vanda anual in Europa 120.000 de unitati din modelul i30 care va fi lansat in toamna si va inlocui modelul Accent, au spus duminica reprezentantii companiei, informeaza NewsIn.

Gerry Dorizas, vicepresedinte al Hyundai Motor Europe, a spus ca i30 va deveni cel mai important model Hyindai la clasa medie, segmentul cel mai cautat de clientii europeni. "E un segment stabil si va continua sa creasca si pe viitor", a spus Dorizas cu o zi inaintea salonului auto de la Geneva, unde i30 isi va face debutul.

Noul model i30 ar trebui sa ajunga sa reprezinte o treime din vanzarile totale ale Hyundai in Europa. Anul trecut coreenii au vandut 334.000 de masini pe piata europeaa si au avut o cota de 2% tinta pentru 2007 este 340.000 de unitati. Reprezentantul Hyundai a spus ca i30 este modelul cu care producatorul vrea sa-si dubleze cota de piata in Europa si sa atinga 4% in 2011.

Inlocuitorul lui Accent, proiectat special pentru piata europeana, va fi construit in Coreea de Sud, iar din 2008 va fi asamblat la fabrica pe care producatorul o va deschide atunci in Cehia. Hyundai i30 va concura pe piata cu modele precum Volkswagen Golf, Fiat Bravo si Toyota Auris.

Anul trecut, in Romania s-au vandut 7.788 de automobile Hyundai, iar producatorul a avut 2,6% din piata.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
 OMV Petrom va instala 30 de puncte de încărcare rapidă
Setari Cookie-uri