Bayerische Motoren Werke, cel mai mare producator de automobile de lux din lume, a inregistrat un profit record de 2,87 miliarde de euro (3,8 miliarde de dolari) in 2006, informeaza Bloomberg.
Cresterea cu 28% a castigului net este pusa, in principal, pe seama cererii tot mai mari pentru automobilele de teren X5 si pentru sedanurile seria 3 - cea mai populara gama, responsabila pentru aproape jumatate din vanzarile companiei.

Producatorul german auto estimeaza ca vanzarile se vor situa pe acelasi trend ascendent si in 2007, ceea ce va intari pozitia de lider a grupului BMW in fata principalului competitor, Mercedes.

Veniturile nemtilor s-au apreciat cu 5 procente in 2006, insumanad 49 de miliarde de euro.

Numarul de masini vandute sub sigla BMW a crescut cu 5,2%, pana la 1,19 milioane de unitati. Si vanzarile Rolls-Royce, divizia de lux din cadrul grupului, au urmat aceeasi directie.

Grupul BMW va introduce doua noi modele anul viitor si estimeaza vanzari de peste 1,4 milioane de unitati in 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri