Porsche România, importatorul Volkswagen, VW vehicule comerciale, Audi, Skoda și Seat, se așteaptă la o redresare a pieței totale de mașini în 2021 și la o performanță cel puțin similară cu anul 2019 (vânzări de peste 35.000 unități) în ceea ce privește mărcile grupului.

"Contăm pe o redresare a pieței totale de mașini în 2021, o creștere semnificativă a pieței auto și contăm pe o creștere a performanței noastre. Ne ducem cel puțin către performanța anului anterior, 2019. Contăm foarte mult pe procesul de electrificare a paletei noastre de modele de la toate mărcile. Avem așteptări mari bazate pe ceea ce s-a întâmplat până acum. Contăm foarte mult pe modelele electrice și plug-in hybrid", a declarat Brent Valmar, directorul general al Porsche România.

În 2019, importatorul Porsche România a livrat aproximativ 35.700 de mașini de la toate mărcile, VW, VW vehicule comerciale, Audi, Skoda și Seat, înregistrând o cotă de piață de peste 20%.

Anul acesta, Porsche România va încheia anul cu un volum de aproximativ 29.000 de unități, ceea ce corespunde unei cote de piață de 22,9 procente. Mărcile de volum ale grupului, Volkswagen și Skoda, vor atinge anul acesta un total de 25.000 de mașini livrate.

"Debutul de an a fost bun și ne așteptăm la un rezultat record în ceea ce privește performanța lui Porsche România. Sigur că restricțiile care au fost introduse succesiv ne-au frânat brusc evoluția și am avut un regres puternic în lunile martie, aprilie și chiar și în prima jumătate a lui mai. Am fost forțați să implementăm o serie întreagă de măsuri de compensare a efectelor negative ale pandemiei. În primul rând să ne asigurăm că dealerii noștri rămân funcționali și sunt la dispoziția clienților. Nu a fost ușor. Primele săptămâni au fost de șoc. Ne-am adaptat repede, am avut chiar o perioadă dificilă în care neștiind cât de gravă va fi situația în viitor am fost nevoiți chiar să reducem activitatea noastră (a importatorului) cu vreo 50%. Am introdus în șomaj tehnic cam 40% din personalul nostru. Cu toate astea am reușit să redresăm activitatea. Vom încheia anul cu un volum de aproximativ 29.000 de unități", a spus Brent Valmar.

Urmează o criză în 2021?

Managerul Porsche România spune că, la nivel internațional, se vorbește despre o eventuală criză economică spre finalul anului 2021, dar nu există o certitudine.

"Mesajele care vin de la economiști internaționali arată că scenariul intrării în a doua jumătate a anului viitor într-o posibilă criză economică este plauzibil. Dacă în criza financiară din 2007, 2008 au fost afectate toate ramurile economiei, astăzi în ciuda faptului că există activități lovite dramatic de efectele crizei sanitare, foarte multe alte zone de activitate au înregistrat creșteri semnificative. Nevoia de distanțare fizică a încurajat și cred că va încuraja în continuare nevoia de mobilitate personală prin mașini. Suntem pe cale să compensăm pierderile prin activități care țin de zona de after-sales", a adăugat Brent Valmar.

Referindu-se la o eventuală criză economică, noul director al Audi România, Cristian Milea, mai spune că "analiștii financiari care vorbesc despre apariția unei crize, la nivelul magnitudinii o plasează la valori mult mai puțin periculoase decât cea din 2009".

Sursa foto: Porsche Romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri