Piaţa auto europeană a scăzut în luna noiembrie, pentru a doua lună la rând, din cauza restricţiilor adoptate pentru a limita răspândirea coronavirusului, dar România s-a numărat printre cele cinci pieţe care au înregistrat creşteri, arată cifrele publicate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), citate de Agerpres.

Potrivit sursei citate, 1,047 milioane de autoturisme au fost înmatriculate în luna noiembrie 2020 în Uniunea Europeană, Marea Britanie şi ţările EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia), în scădere cu 13,5% comparativ cu 1,211 milioane de unităţi, înregistrate în aceeaşi lună din 2019.

În schimb, piaţa auto din România a înregistrat un avans de 1,2% în luna noiembrie 2020, fiind înmatriculate 13.253 de autoturisme, comparativ cu 13.091 autoturisme în luna noiembrie a anului trecut. În rândul statelor membre, doar Irlanda, Cipru, Grecia, România şi Danemarca au înregistrat o creşterea vânzărilor de autoturisme în luna noiembrie.

Ce vânzări s-au înregistrat în Germania și Marea Britanie

ACEA subliniază că toate marile pieţele auto din UE au continuat să înregistreze scăderi în luna octombrie. Vânzările din Marea Britanie şi Franţa au scăzut cu aproximativ 27%, în timp ce Spania şi Italia au înregistrat scăderi mai moderate de 18,7%, respectiv 8,3%. În Germania, unde reprezentanţele auto au fost deschise în luna noiembrie, înmatriculările au scăzut cu 3%.

În ceea ce priveşte marii producători auto, în luna noiembrie, vânzările Volkswagen Group şi Renault au scăzut cu aproximativ 14% , în timp ce vânzările PSA au scăzut cu 12%.

Situația înmatriculărilor Dacia

Înmatriculările de autoturisme Dacia în UE, Marea Britanie şi ţările EFTA au scăzut cu doar 14,6%, în noiembrie, până la 35.655 de unităţi, în timp ce pe ansamblul primelor 11 luni înmatriculările Dacia au scăzut cu 31% până la 365.495 de autoturisme.

Noile cifre publicate de ACEA sunt o nouă dovadă că producătorii de automobile se vor confrunta cu o iarnă dificilă, în pofida optimismului generat de iminenta sosire a vaccinurilor. În condiţiile în care a mai rămas o singură lună din acest an, piaţa auto europeană s-a contractat cu 3,8 milioane de unităţi (26%) în acest an.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri