Cel mai mare producator sud-coreean de automobile, Hyundai Motor, intentioneaza sa investeasca 270 milioane dolari (aproximativ 205 milioane euro) in cea de-a doua unitate de productie de motoare din SUA, relateaza presa internationala.

Uzina de motoare, ce va fi ridicata in orasul Montgomery din Alabama, in cel mai scurt timp, va incepe productia in septembrie 2008, urmand sa produca 300.000 de motoare de 2,4 litri anual, destinate modelelor Sonata si Santa Fe.

Numarul locurilor de munca create prin acest proiect se ridica la 522.

Hyundai isi extinde capacitatile de productie din strainatate pentru a contracara efectele unei monede sud-coreene din ce in ce mai puternice, precum si ale unor dispute sindicale din ce in ce mai inversunate.

Producatorul sud-coreean de automobile a anuntat ca va demara in 2009 productia in masa a modelelor hibrid, cu consum redus, avand drept obiectiv construirea a 300.000 de automobile pana in 2015.

Vanzarile pe piata americana a modelelor hibrid au crescut cu 28% in 2006, insa ritmul de crestere al acestui segment, dominat de modelul celor de la Toyota, Prius, incepe sa incetineasca, conform unor statistici industriale publicate luna trecuta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
O țară obligă benzinăriile să instaleze stații pentru mașini electrice
Setari Cookie-uri