Hyundai Ioniq 5 și Bayon

Hyundai Ioniq 5 și Bayon

Cele mai așteptate modele Hyundai în 2021 sunt noile SUV-uri Ioniq 5 și Bayon, despre care nu sunt prea multe informații oficiale.

Ioniq 5 va fi un SUV electric dezvoltat pe baza conceptului Hyundai 45 (foto). Primele unități Ioniq 5 vor fi echipate cu o baterie de 64 kWh care va permite o autonomie de 450 de kilometri. Hyundai Ioniq 5 sosește în a doua jumătate a anului.

Bayon se va alătura modelelor Kona, Tucson, Nexo și Santa Fe, completând familia Sport Utility Vehicle din Europa. Denumirea modelului a avut ca sursă de inspirație orașul Bayonne din sud-vestul Franței. Hyundai Bayon sosește în prima jumătate a anului.

Tucson plug-in și Santa Fe plug-in

Tucson plug-in și Santa Fe plug-in

Două SUV-uri Hyundai Plug-in Hybrid, Tucson plug-in și Santa Fe plug-in, vor sosi în România în cel de-al doilea trimestru.

Cele două SUV-uri plug-in hybrid vor avea 265 CP, tracțiune integrală și autonomie electrică de 50 de kilometri. Bateria Li-Ion are o capacitate de 13.8 kWh și poate fi încărcată cu până la 7.2 kW. SUV-urile ai un motor pe benzină T-GDi Smartstream de 1.6 litri și un motor electric de 91 CP.

Hyundai i20 N și i30 N

Hyundai i20 N și i30 N

Modelele Hyundai i20 N și i30 N vor sosi în România în prima jumătate a anului. Acestea sunt cele mai actuale modele ale diviziei de performanță N. Printre dotările acestora se numără Launch Control și Rev Matching.

i20 N este echipat cu un motor GDi de 1,6 litri cu turbocompresor, care dezvoltă 204 CP și cuplu maxim de 275 Nm. i20 N atinge viteza maximă de 230 km/ h și ajunge de la 0 la 100 km/ h în doar 6,7 secunde.

Hyundai i30 N facelift este echipat cu un motor turbo de 2,0 litri 250 CP și un cuplu maxim de 353 Nm. În cazul echipării Performance (opțional), motorul dezvoltă 280 CP (cu 5 CP mai mult față de modelul i30 N inițial) și este disponibil cu 6 MT sau N DCT. Noul i30 N cu pachet Performance poate accelera de la 0 la 100 km în 5,9 s (cu 0,2 s mai rapid față de modelul anterior). Pentru ambele niveluri de echipare viteza maximă este de 250 km/ h.

Hyundai Kona N

Hyundai Kona N

Hyundai Kona N va ajunge pe piață în prima jumătate a anului. Kona N ar putea fi echipat cu un motor de 1.6 litri care va dezvolta peste 200 de cai putere. Modelul va avea garda la sol mai mică comparativ cu versiunile standard.

Hyundai Elantra

Hyundai Elantra

Cea de-a șaptea generație Hyundai Elantra va sosi în prima jumătate a anului. Sunt așteptate și versiunile Elanta N Line și Elantra N. Propulsorul pe benzină de 1,6 litri dezvoltă 123 CP și un cuplu de 153 Nm. Posesorii vor avea posibilitatea de a opta între transmisia automată și cea manuală, ambele dotate cu șase trepte de viteză.

Sursa foto: Hyundai