Tesla a fost la un pas de a-și atinge obiectivul de 0,5 milioane de autoturisme livrate în 2020, punând bazele unui nou an în care se va extinde în China și va deschide noi fabrici în Germania și Texas.

Producătorul de mașini electrice a anunțat că a vândut 180.570 de unități în ultimele trei luni din 2020, un record trimestrial absolut, scrie Fortune.com. Tesla s-a concentrat recent mai mult pe modelele ”de masă” pentru a profita de cererea globală tot mai mare pentru autoturismele electrice. În 2020, vânzările Tesla au sărit cu 36%.

”Vestea bună este că Tesla are formula pe care consumatorii și-o doresc. Vestea proastă este că producătorul auto trebuie să construiască rapid fabricile din Texas și Germania dacp vrea să facă față cererii. Creșterea producției este dificilă și va fi unul dintre cele mai importante subiecte pentru Tesla în 2021”, a declarat Gene Munster, managing partner în cadrul companiei de servicii financiare Loup Ventures.

Elon Musk și Tesla au avut un an 2021 foarte bun, compania fiind inclusă în indicele S&P 500 în decembrie, după cinci trimestre consecutive de profit. Acțiunile Tesla au crescut cu 743% în 2020, compania ajungând să valoreze pe bursă 668,9 mld. dolari.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri