Vanzarile Dacia au scazut cu 4% in luna februarie

Grupul auto frantuzesc Renault a anuntat ca vanzarile marcii Dacia au scazut cu aproape 4% iar vanzarile totale ale grupului s-au diminuat, la nivel global, cu 4,6%, pana la 171.064 vehicule in februarie fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Intrarea pe piata a modelului Twingo, in luna iunie, care i-a urmat lansarii de la Salonul Auto din Geneva va marca o noua tendinta de recuperare a vanzarilor", a declarat vicepresedintele Patrick Blain, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Vanzarile grupului acopera masinile pentru pasageri si vehiculele comerciale usoare. Vanzarile marcii Renault au scazut cu 5,1% iar ale Dacia cu 3,9%, insa marca Renault Samsung s-a vandut cu 3,2% mai bine.

Vanzarile Renault in Europa au scazut cu 9,2% iar cota de piata a ajuns la 9,5%. Renault a anuntat ca rezultatele sunt conforme estimarilor grupului si ca vanzarile vor ramane slabe in prima jumatate a lui 2007, in asteptarea sosirii noilor modele.

Vanzarile in afara Europei au crescut cu 8,2%. Actiunile Renault s-au depreciat cu 2,3%, pana la 85,50 euro pe unitate, pe o piata in scadere, pe care si actiunile Peugeot au pierdut 1,96%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Bonusul de 55 de mil. de dolari al lui Elon Musk, motiv să fie dat afară
Setari Cookie-uri