În urma fuziunii dintre Peugeot (“Grupul PSA”) și Fiat Chrysler Automobiles (“FCA”) din 16 ianuarie 2021 a rezultat noua companie Stellantis.

Consiliul Director al constructorului Stellantis este format din doi directori executivi, John Elkann (Președinte) și Carlos Tavares (CEO), alături de cei nouă directori: Robert Peugeot (vice-președinte), Henri de Castries (director independent senior, în calitate de Președinte al Camerei rteprezentanților, conform legislației Țărilor de Jos), Andrea Agnelli, Fiona Clare Cicconi, Nicolas Dufourcq, Ann Frances Godbehere, Wan Ling Martello, Jacques de Saint-Exupéry și Kevin Scott.

Fuziunea dintre Fiat-Chrysler și PSA a creat Stellantis, al patrulea constructor auto din lume, după Toyota, Volkswagen Group și alianța Renault-Nissan-Mitsubishi.

Stellantis își propune să devină cel mai bun constructor auto, nu cel mai mare, și să creeze valoare adăugată pentru toate părțile interesate, dar și pentru toate comunitățile în care operează.

Acțiunile Stellantis vor începe tranzacționarea pe bursele de la Paris, Milano, New York sub simbolul “STLA”.

Sursa foto: Stellantis

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri