Cele mai rapide mașini din lume sar acum pragul de viteză de 500 km/h, greu de atins de multe modele exclusiviste care costă milioane de euro. Doar două modele au această performanță, însă una dintre acestea nu a fost și testată, scrie motor1.com.

Loc 1: Koenigsegg Jesko Absolut – 531 km/h

Cu o viteză maximă de 531 km/h, modelul suedez Koenigsegg Jesko Absolut este, teoretic, cea mai rapidă mașină de producție din lume, depășind Hennessey Venom F5, precum și faimosul Bugatti Chiron Super Sport 300+. Am spus teoretic întrucât nu a fost testată încă.

Koenigsegg Jesko Absolut are un motor V8 de 5 litri cu două turbocompresoare și 1.280 de cai putere. Prețul este de aproximativ 3 milioane de dolari. Modelul dispune de un sistem de camere cu vedere 360 de grade, util la parcare, cât și senzori față - spate.

Foto: koenigsegg.com

Loc 2: SSC Tuatara – 508 km/h

SSC Tuatara pretinde recordul Guinness pentru cea mai rapidă mașină de producție din lume. Însă câteva săptămâni mai târziu după test au apărut zvonuri conform cărora datele de telemetrie și filmările nu se potriveau.

Modelul american are un motor V8 de 5,9 litri și 1350 CP când este alimentat cu benzină sau 1750 CP când este alimentat cu etanol. Timpul de accelerație până la 100 km/h este de 2,5 secunde. Prețul modelului este de 1,6 - 1,9 milioane de dolari.

Foto: sscnorthamerica.com

Loc 3: Hennessey Venom F5 – 499 km/h

Hennessey Venom F5 este construit de legendara companie de tuning auto din Texas, Hennessey Performance Engineering, pentru a fi una dintre cele mai rapide mașini. Modelul poate accelera până la 100 km/h în mai puțin de 2 secunde.

Venom F5 are un motor V8 twin-turbo de 6,6 litri care oferă 1.817 cai putere. Doar 24 de unități ale acestui bolid sunt programate să fie construite și fiecare poate depăși 480 km/h. Hennessey Venom F5 este mai rapid decât Venom GT. Prețul de bază pentru mașina sport Hennessey Venom F5 este de 1,8 milioane dolari.

Foto: hennesseyperformance.com

Loc 4: Aston Martin Valkyrie - 402 km/h

Aston Martin Valkyrie a fost produs cu o suspensie F1 și un corp dintr-o singură bucată de fibră de carbon, ambele fiind produse de o marcă de construcții compozite, Multimatic.

Propulsat de un motor V12 Aston Martin de 6,5 litri care produce 1.130 CP, supercarul este capabil să atingă o viteză maximă de 402 km / h cu o accelerare de la 0 la 100 km/h în 2,6 secunde. Aston Martin Valkyrie are un preț de bază de 3,2 milioane de dolari.

Foto: Art Konovalov / Shutterstock

Loc 5: McLaren Speedtail – 402 km/h

McLaren Speedtail este un supercar cu un motor de 4 litri 1036 cai putere, care poate atinge o viteză maximă de 402 km/h. Legendarul F1 a deținut recordul peste două decenii, până când a sosit Bugatti Veyron.

Modelul sprintează de la 0 la 100 km/h în 2,9 secunde. Are un preț de 2 milioane de dolari.

Foto: McLaren

Sursa foto: Koenigsegg

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri