Mercedes-Benz a prezentat SUV-ul electric compact EQA, construit în Rastatt (Germania) și Beijing (China). Sistemele de baterii pentru EQA sunt furnizate de filiala Mercedes-Benz Accumotive din Kamenz. Din primăvara anului 2021, SUV-ul electric va fi disponibil în reprezentanțele europene.

Noul EQA va avea versiuni cu puteri între 140 kW (190 CP) și peste 200 kW (270 CP), tracțiune față, dar și integrală. Germanii pregătesc și o versiune specială a EQA cu o autonomie de peste 500 de kilometri WLTP.

EQA este lansat ca EQA 250, model cu 140 kW (190 CP), un consum electric combinat de 17,7 kWh / 100 km și o autonomie de 426 kilometri WLTP. Bateria are o capacitate de 66,5 kWh.

Modelul accelerează de la 0 la 100 km/h în 8,9 secunde și are o viteză maximă de 160 km/h.

Modelul EQA 250 va fi disponibil în Germania la prețuri de la 47.540 euro. Pe baza prețului net de listă de 39.950 de euro, clienții pot beneficia de bonusul de mediu de 6000 de euro oferit de guvernul federal și de 3000 de euro de la Mercedes-Benz în calitate de producător.

„Vom include o întreagă familie de modele EQA, cu putere care variază de la 140 kW la mai mult de 200 kW, cu, sau fără tracțiune integrală. Iar pentru cei pentru care autonomia reprezintă un aspect foarte important, portofoliul nostru va include în curând o versiune specială a EQA, cu o autonomie de peste 500 km, conform WLTP”, a declarat Markus Schäfer, Membru al Consiliului de Management Daimler AG și Mercedes-Benz AG, responsabil pentru Cercetare în cadrul Grupului Daimler și COO al Mercedes-Benz Cars.

Noua generație de vehicule electrice se bazează pe o arhitectură personalizată, care este scalabilă în toate aspectele și poate fi utilizată în toate modelele. Ampatamentul, precum și toate celelalte componente ale sistemului, în special bateriile, sunt variabile datorită designului modular.

După lansarea SUV-ului electric Mercedes-Benz EQA va urma și lansarea unui model electric ceva mai mare, denumit EQB. Primul SUV electric al germanilor este EQC, lansat în 2019, al cărui preț de pornire este de 75.900 euro cu TVA.

Mercedes-Benz dorește ca mașinile electrificate, inclusiv vehiculele hibride și hibride plug-in, să reprezinte mai mult de jumătate din vânzările sale până în 2030.

Sursa foto: Mercedes

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri