BMW i4, primul Gran Coupe cu patru uşi, cu propulsie full electrică, este în faza finală de teste dinamice înainte de a fi prezentat în premieră mondială.

Cu o putere maximă de până la 390 kW/530 CP, sistemul de propulsie electrică al BMW i4 permite manevre de acceleraţie impresionante: sprintul de la 0 la 100 km/h se realizează în doar 4 secunde.

O tehnologie de amortizare specifică modelului reduce mişcările de cabrare ale caroseriei în momentul demarajului, în timp ce sistemul de control al patinării roţilor faţă (ARB) dezvoltat de BMW cu un control extrem de rapid şi precis garantează în orice moment o tracţiune optimă şi o stabilitate perfectă în linie dreaptă - chiar şi pe suprafeţele alunecoase ale drumului.

Alte caracteristici distinctive includ reacţiile sale spontane la fiecare mişcare - nu doar a pedalei de acceleraţie, ci şi a direcţiei şi a pedalei de frână. Condiţiile preliminare pentru acest nivel ridicat de agilitate şi precizie sunt ancorate în conceptul de bază al BMW i4. Acestea includ ampatamentul lung al automobilului, ecartamentele late, valorile de cambrare specifice modelului, roţile mari, precum şi rigiditatea torsională ridicată, centrul de greutate coborât al maşinii şi distribuţia echilibrată a maselor.

Propulsia silenţioasă în combinaţie cu tehnologia de suspensie sofisticată oferă impresia unui automobil plutitor fără efort chiar şi la viteze mai mari, neafectat deloc de denivelările din şosea sau condiţii dificile de tracţiune.

Schimbările de bandă la viteze mari sunt stăpânite cu uşurinţă, în timp ce condusul relaxat pe distanţe lungi este asigurat de servodirecţia Servotronic cu răspuns variabil în funcţie de viteză şi de faptul că automobilul absoarbe impecabil denivelările de drum.

Echipat cu o baterie de înaltă tensiune cu cea mai recentă tehnologie a celulelor de baterii care permite o autonomie de până la 600 de kilometri (WLTP), tehnologia şasiului BMW i4 este concepută şi pentru confort pe distanţe lungi.

BMW Group România va lansa, în 2021, pe plan local 11 modele noi BMW și MINI, dintre care două vor fi 100% electrice (iX și iX3), iar patru vor fi mașini hibride (BMW Seria 4 Cabriolet, Seria 4 Gran Coupe, BMW X3, X4),

Sursa foto: BMW

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri