Acțiunile Kia Motors au urcat cu până la 14,5% după ce presa din Coreea de Sud a scris că Apple va investi 4 miliarde de woni (3,6 miliarde de dolari) în producătorul de automobile sud-coreean pentru fabricarea vehiculelor electrice. Acțiunile Kia sunt acum la nivelul maxim, din 1997, scrie Bloomberg.

Apple intenționează să producă împreună cu Kia mașinile Apple, la uzina producătorului auto din Georgia, SUA, a raportat DongA Ilbo, fără a cita oficiali. Oficialii Kia și Apple au refuzat să comenteze.

Companiile ar putea semna un acord pe 17 februarie, care are ca obiectiv producția a 100.000 de autoturisme pe an începând din 2024.

În ianuarie, Hyundai Motor Co. a renunțat la o declarație care spunea că este în discuții cu Apple, revizuind-o pentru a spune că a fost contactat de potențiali parteneri pentru dezvoltarea de vehicule electrice autonome. Știrile au făcut ca acțiunile Hyundai să crească cu aproape 20% în ziua respectivă.

O mașină electrică Apple ar rivaliza cu vehiculele Tesla Inc. și companii precum Lucid Motors și Nio Inc., precum și producătorii consacrați, Daimler AG și Volkswagen AG.

Directorii unor producători de componente auto din Taiwan susțin că mașina dezvoltată de Apple (iCar, Apple Car) ar trebui să fie dezvăluită publicului în septembrie 2021, potrivit EVmarket.ro.

Producătorul iPhone a testat deja zeci de prototipuri și a contactat recent furnizori taiwanezi pentru a începe fabricarea componentelor pentru mașina Apple – un automobil electric cu tehnologie autonomă de ultimă generație. Deși acesta este încă un zvon, este unul puternic, confirmat de mai multe surse de furnizori.

Potrivit surselor, Apple le-a cerut furnizorilor de componente auto Heda, Bizlink-KY, Heqin și Tomita să urgenteze producția de componente pentru mașina sa.

Foto: YouTube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri