General Motors Romania estimeaza ca va comercializa, anul acesta, 15 - 20 de unitati din modelul Opel GT, masina decapotabila produsa in Statele Unite si adusa in Romania doar la comanda, au declarat pentru NewsIn, reprezentantii companiei.

Decapotabila cu doua locuri are un motor de 264 de cai putere amplasat longitudinal in partea din fata. Masina are tractiune integrala, acoperis retractabil din material textil si poate fi comandata si de catre clientii romani la un pret de 30.000 euro, cu TVA inclus.

Reprezentantii General Motors Romania au spus ca, datorita cererii mari de pe piata americana, Opel GT va fi disponibil in Romania doar pe comenzi facute exclusiv de clienti. Prima masina va ajunge pe soselele din Romania cel mai probabil in aprilie.

Modelul GT este produs la uzina din orasul Wilmington din statul american Delaware, unde cel mai mare producator mondial de automobile, General Motors, mai construiste alte doua decapotabile pe care le comercializeaza in SUA, Pontiac Solstice si Saturn Sky.

La salonul care s-a desfasurat intre 6 si 18 martie la Geneva, Opel GT a primit premiul ""Cabrio of the Year 2007" (Decapotabila anului 2007), din partea unui juriu format din 21 de jurnalisti si experti ai pietei auto.

General Motors anuntase pe 1 februarie 2006 ca va readuce pe piata numele Opel GT, pe care producatorul il mai utilizase pentru un model decapotabil din care vanduse intre 1968 si 1973 putin peste 100.000 de exemplare. In gama europeana a Opel, GT este succesorul modelului Speedster care a fost produs impreuna cu englezii de la Lotus intre 2001 si 2005, insa pe piata romaneasca nu a fost comercializat.

General Motors estimeaza ca va vinde anul acesta 22.000 de automobile in Romania, dintre care aproximativ 13.000 vor fi Opel, iar alte 9.000 vor apartine marcii americane Chevrolet. GM Romania a vandut, anul trecut, 19.243 de automobile, cu 81% mai mult decat cele 10.641 comercializate in 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri