Germania va crește taxele pentru autovehiculele cu emisii mari ca parte a reformelor sale privind schimbările climatice. Noua lege începe să adauge suprataxe mașinilor ce depășesc emisiile medii de 95 de grame de CO2 pe kilometru, scrie EVmarket.ro.

Cu toate acestea, grupurile ecologiste sunt nemulțumite și spun că penalizarea financiară nu este suficient de mare

Federația Germană pentru Mediu și Conservarea Naturii a criticat legea, spunând că taxele și penalitățile ar trebui să se bazeze și pe emisiile reale de CO2 în locul „cifrelor oficiale, deseori nerealiste” privind consumul.

Ministrul finanțelor, Olaf Scholz, a menționat că obiectivul a fost de a avea vehicule cu emisii mai reduse în viitor. În plus, creșterea taxelor va aduce o ușoară creștere a veniturilor pentru statul german pe termen scurt.

Impozitul auto, în Germania, este calculat pe baza unei combinații între capacitatea cilindrică a motorului și emisiile. Noul sistem de stabilire a prețurilor este conceput pentru a crește costurile pentru vehiculele cu emisii ridicate, menținând aceleași tarife pentru vehiculele mai economice.

Cum va fi calculat impozitul auto în 2021 în Germania

Noua lege începe să adauge suprataxe odată ce mașinile depășesc emisiile medii de 95 de grame de CO2 pe kilometru. Tarifele vor crește cu 2 euro pentru fiecare gram suplimentar. Chiar și cele mai mici mașini cu motor pe combustie nu pot îndeplini în prezent acest obiectiv. Prin urmare, aproape tot parcul auto din Germania va avea impozitul majorat în 2021.

Taxa suplimentară pe gram crește apoi pe etape.

Citiți mai mult pe EVmarket.ro.

Sursa foto: NadyGinzburg / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri