În ciuda circumstanțelor dificile și a impactului negativ al pandemiei asupra industriei auto, vehiculele electrificate (electrice și hibrid plug-in) au făcut un salt uriaș în multe țări anul trecut, scrie EVmarket.ro.

Potrivit analiștilor, vehiculele electrice și hibrid plug-in au reprezentat 4,2% din totalul vânzărilor globale anul trecut, în creștere de la 2,5% în 2019.

În timp ce în 2019 doar 8 țări au raportat vânzări de mașini electrificate mai mari de 5%, anul trecut, 13 țări au înregistrat vânzări de vehicule electrice mai mari de 10% din total piață.

Ca și în anii anteriori, Norvegia a fost una dintre țările cu un procent mare de vânzări de vehicule electrificate noi (75% din totalul vânzărilor), în timp ce Islanda, Suedia și Finlanda s-au clasat în top 5 – o dovadă a adoptării rapide a mașinilor electrice și hibrid plug-in în țările nordice.

China, cea mai mare piață pentru mașini electrice după numărul de unități vândute anual, nu a fost în top 10 în 2020, vehiculele electrificate reprezentând 6,2% din vânzările de mașini de pasageri din țară. Statele Unite au rămas în urmă, având o cotă de vânzări de vehicule electrificate de doar 2,3% din piață în 2020.

Citiți mai mult pe EVmarket.ro.

Infographic: Electric Mobility: Europe Races Ahead | Statista You will find more infographics at Statista

Sursa foto: Yauhen_D / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri