Hyundai a prezentat noul SUV de clasă B – Bayon, proiectat special pentru piața din Europa. Motorizările dispun și de sistemul mild hybrid de 48 V.

Vârful de gamă este motorizarea T-GDi de 1 litru, disponibilă cu sistem mild hybrid de 48 V, care dezvoltă o putere de 120 CP sau 100 CP. Aceasta poate fi cuplată la transmisia manuală inteligentă cu 6 trepte (6iMT) sau la transmisia 7 DCT. Versiunea de 100 CP, fără sistemul mild hybrid de 48 V, poate fi cuplată la o transmisie manuală cu 6 trepte (6 MT) sau 7 DCT.

Motorizarea T-GDi de 1 litru cu/ fără sistem mild hybrid de 48 V dispune de trei moduri de condus (Eco, Normal și Sport), pentru optimizarea răspunsului motorului și a direcției, în funcție de condițiile de condus.

Motorizarea MPi de 1,2 litri și 84 CP poate fi cuplată la o transmisie 5 MT.

Bayon este primul model Hyundai de clasă SUV echipat cu funcție de corelare a turației motorului, specifică modelelor Hyundai de înaltă performanță. Această funcție sincronizează turația motorului cu cea a arborelui de ieșire, pentru o schimbare mai lină și mai sportivă într-o treaptă de viteză inferioară.

Aceasta va fi disponibilă pentru motorizarea T-GDi de 1 litru, cuplată la transmisia 7 DCT (în toate modurile de condus) și pentru motorizarea T-GDi de 1 litru cu sistem mild hybrid de 48 V - cuplată la transmisia 6iMT, numai în modul Sport.

Bayon se remarcă prin portbagajul care oferă o capacitate de 411 litri, în condițiile unor dimensiuni compacte. Cu o lungime de 4.180 mm, o lățime de 1.775 mm și o înălțime de 1.490 mm (sau 1.500 mm, pentru modelele cu jante de 17 inchi), noul SUV conferă un echilibru perfect între confort și aspectul compact.

Cu un ampatament de 2.580 mm, pasagerii din față beneficiază de spațiu pentru picioare de 1.072 mm, iar cei din spate de 882 mm. Bayon oferă o gardă la sol de până la 183 mm (în combinație cu jantele de 17 inchi).

Echipamente de conectivitate disponibile:
• Sistem AVN cu ecran de 10,25 inchi;
• Sistem audio cu ecran de 8 inchi;
• Instrumentar digital de 10,25 inchi;
• Apple CarPlay și Android Auto (disponibile wireless pentru sistemul audio cu ecran de 8 inchi);
• Sistem audio premium Bose;
• Suport de încărcare wireless;
• 3 porturi USB.

Sursa foto: Hyundai

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri