Hyundai a prezentat noul SUV de clasă B – Bayon, proiectat special pentru piața din Europa. Motorizările dispun și de sistemul mild hybrid de 48 V.

Vârful de gamă este motorizarea T-GDi de 1 litru, disponibilă cu sistem mild hybrid de 48 V, care dezvoltă o putere de 120 CP sau 100 CP. Aceasta poate fi cuplată la transmisia manuală inteligentă cu 6 trepte (6iMT) sau la transmisia 7 DCT. Versiunea de 100 CP, fără sistemul mild hybrid de 48 V, poate fi cuplată la o transmisie manuală cu 6 trepte (6 MT) sau 7 DCT.

Motorizarea T-GDi de 1 litru cu/ fără sistem mild hybrid de 48 V dispune de trei moduri de condus (Eco, Normal și Sport), pentru optimizarea răspunsului motorului și a direcției, în funcție de condițiile de condus.

Motorizarea MPi de 1,2 litri și 84 CP poate fi cuplată la o transmisie 5 MT.

Citeste si:
Hyundai lansează Staria, un monovolum de lux cu 11 locuri
Hyundai lansează Staria, un...

Bayon este primul model Hyundai de clasă SUV echipat cu funcție de corelare a turației motorului, specifică modelelor Hyundai de înaltă performanță. Această funcție sincronizează turația motorului cu cea a arborelui de ieșire, pentru o schimbare mai lină și mai sportivă într-o treaptă de viteză inferioară.

Aceasta va fi disponibilă pentru motorizarea T-GDi de 1 litru, cuplată la transmisia 7 DCT (în toate modurile de condus) și pentru motorizarea T-GDi de 1 litru cu sistem mild hybrid de 48 V - cuplată la transmisia 6iMT, numai în modul Sport.

Bayon se remarcă prin portbagajul care oferă o capacitate de 411 litri, în condițiile unor dimensiuni compacte. Cu o lungime de 4.180 mm, o lățime de 1.775 mm și o înălțime de 1.490 mm (sau 1.500 mm, pentru modelele cu jante de 17 inchi), noul SUV conferă un echilibru perfect între confort și aspectul compact.

Citeste si:
#WSDriveTest cu Hyundai Bayon, un nou crossover accesibil
#WSDriveTest cu Hyundai...

Cu un ampatament de 2.580 mm, pasagerii din față beneficiază de spațiu pentru picioare de 1.072 mm, iar cei din spate de 882 mm. Bayon oferă o gardă la sol de până la 183 mm (în combinație cu jantele de 17 inchi).

Echipamente de conectivitate disponibile:
• Sistem AVN cu ecran de 10,25 inchi;
• Sistem audio cu ecran de 8 inchi;
• Instrumentar digital de 10,25 inchi;
• Apple CarPlay și Android Auto (disponibile wireless pentru sistemul audio cu ecran de 8 inchi);
• Sistem audio premium Bose;
• Suport de încărcare wireless;
• 3 porturi USB.

Citeste si:
Hyundai va lansa 8 modele noi în România anul acesta
Hyundai va lansa 8 modele noi...
Sursa foto: Hyundai

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri