Papa Francisc foloseşte din motive de securitate o maşină blindată pentru deplasările sale în Irak, ceea ce nu obişnuieşte să facă în călătoriile sale apostolice când are la dispoziţie vehicule utilitare locale sau celebrul său "papamobil", relatează EFE, preluat de Agerpres.

Potrivit unor surse ale securităţii preşedinţiei irakiene, maşina cu care a fost adus papa de la aeroport la palatul prezidenţial din Bagdad, pentru a se întâlni cu preşedintele ţării, kurdul Barham Salih, a fost un "BMWwi750 special" blindat.

Papa a călătorit de la aeroport escortat de mai multe maşini ale forţelor de securitate ale ţării.

În timpul traseului, sute de persoane s-au adunat la marginea trotuarelor pentru a saluta cortegiul în care călătorea pontiful argentinian.

Papa a ajuns vineri în Irak pentru o vizită istorică de trei zile. Etapele călătoriei sunt reprezentate de capitala Bagdad, Câmpia Ur legată de memoria patriarhului biblic Abraham, oraşele Mosul şi Qaraqosh. Duminică este aşteptat la Irbil, în Kurdistanul irakian, unde va oficia o slujbă pe un stadion.

Securitatea a fost întărită în ţară în ultimele zile, mai ales după tirurile de rachetă asupra bazelor coaliţiei. Cel puţin zece rachete au lovit miercuri baza aeriană Ain al-Asad din vestul Irakului ce găzduieşte forţe ale SUA, ale coaliţiei şi irakiene, provocând moartea unei persoane.

Papa obişnuieşte să folosească o utilitară în deplasările prin ţările pe care le vizitează, sau celebrul său "papamobil" pentru a saluta oamenii.

Cu această ocazie, s-a optat însă pentru siguranţa lui şi s-a decis să nu fie folosit nici papamobilul pentru a evita aglomerările de persoane, în actualul context al pandemiei, potrivit unui comunicat al Vaticanului.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri