Pandemia și-a pus amprenta asupra stilul de viață al fiecăruia dintre noi și multe industrii au fost nevoite să se adapteze noilor reguli de distanțare socială. Inclusiv școlile de șoferi au inclus norme noi de funcționare, astfel încât cursații să se pregătească în condiții de maximă siguranță.

„În ultimul an s-a observat o creștere a cererii de înscriere la școala noastră auto, în ciuda restricțiilor generate de pandemie. Se pare că oamenii consideră, mai mult ca niciodată, șofatul în propria mașină drept cea mai sigură modalitate de deplasare, departe de aglomerația din mijloacele de transport în comun”, declară Cornel Lipă, director al școlii de șoferi Driving School.

Pandemia a adus reguli noi pentru școlile de șoferi

Spre deosebire de anii precedenți, din primăvara anului 2020 s-au introdus reguli stricte de distanțare socială și de igienă, atât la orele de traseu, cât și în sălile de examen teoretic.

„În primul rând, mașinile și sălile de curs sunt dezinfectate și aerisite după fiecare folosire și există recipiente cu dezinfectant la îndemână. Mașinile sunt dezinfectate atât în interior, cât și pe suprafețele de contact frecvent, precum mânerele ușilor.

Toți cursanții și instructorii poartă măști de protecție, atât în interiorul mașinilor sau al sălilor, cât și în aer liber. La examenul teoretic, cursanții stau, cu mască, la distanță de minimum 2 metri unul de celălalt și au la dispoziție dezinfectant. De asemenea, li se ia temperatura la intrare, iar, dacă aceasta depășește limita admisă, respectiva persoană nu are voie să intre în sală, fiind reprogramată.

La examenul de traseu nu mai este acceptată prezența rudelor sau a prietenilor candidaților. Doar acesta și instructorul auto pot fi prezenți, pentru ca totul să se desfășoare în condiții de maximă siguranță”, adaugă Cornel Lipă, director al școlii de șoferi Driving School.

Citește și: Cât te costă să faci școala de șoferi în pandemie, există modificări de preț?

Crește cererea pentru mașini cu cutie automată

„Comparativ cu situația de acum 5-10 ani, din ce în ce mai mulți cursanți doresc să învețe să conducă în mașini cu cutie automată. Majoritatea spun că au de gând să își cumpere o astfel de mașină, dar și că li se pare mult mai eficient să învețe astfel, se concentrează mai bine pe durata traseului pentru că nu mai sunt presați de regulile de schimbare manuală a vitezei ori de teama că va muri motorul în timpul examenului. Cursul pe o astfel de mașină este ușor mai scump decât cel pe cutie manuală, dar mulți spun că efortul financiar merită”, spune Cornel Lipă, director al școlii de șoferi Driving School.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri