Achiziționarea unei mașini este o investiție serioasă, de aceea trebuie să iei o decizie cunoscând costurile financiare pe care le presupune un autoturism, să nu te lași influențat de sentimente sau de oferte avantajoase și să analizezi cu atenție piața auto, astfel încât să găsești modelul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Ofertele de pe piața auto sunt numeroase, atât dacă vrei să cumperi un autoturism nou, cât și dacă ești interesat de o mașină second-hand. Când achiziționezi un vehicul, este vital să ai în vedere și costurile de întreținere, pentru că investiția financiară nu se termină odată ce ai încheiat contractul de vânzare-cumpărare.

Hotărăște-te ce îți dorești de la o mașină și fă o cercetare de piață

Mașinile se comportă diferit în trafic, iar acest lucru are legătură nu doar cu abilitățile șoferului, ci și cu funcționalitățile vehiculului. De aceea, atunci când hotărăști că vrei să investești într-o mașină, trebuie să știi, în primul rând, ce îți dorești de la aceasta. Astfel, vei reuși să faci o selecție mai rapidă a modelelor existente pe piață. Indiferent dacă vrei o mașină nouă sau una second-hand și optezi, de pildă, pentru un model marca Mercedes Benz, vei plăti o sumă considerabilă, de aceea nu trebuie să iei decizii pripite.

Pentru că pe piața auto se găsesc foarte multe modele de mașini, opțiunile de cumpărare fiind numeroase, alegerea unui autoturism poate fi o adevărată provocare. Drept urmare, cercetarea pieței și, după alegerea modelului potrivit, verificarea recenziilor primite de la alți șoferi sunt etape care îți pot fi de folos pentru a face mai ușor alegerea potrivită. În plus, poți cere și părerea unui mecanic auto înainte de a lua o decizie în privința modelului.

Solicită un test-drive și cere părerea unui mecanic

Deși nu este recomandat să te lași influențat de sentimente atunci când cumperi o mașină, este important să te simți bine la volan. De aceea, solicitarea unui test-drive este o măsură esențială, fie că alegi un model nou sau unul second-hand. Astfel, poți verifica modul în care mașina se comportă în trafic, atât în zonele aglomerate, cât și pe șoselele de mare viteză, atât în pantă, cât și pe loc drept.

Dacă achiziționezi o mașină second-hand, este necesar ca aceasta să fie verificată de un mecanic auto, pentru a analiza principalele componente ale vehiculului și funcționalitatea acestora. Verificarea realizată de un mecanic auto îi dă posibilitatea cumpărătorului să negocieze mai bine prețul de vânzare.

Compară ofertele și nu te lăsa dominat de sentimente

Odată ce te-ai decis asupra modelului de mașină pe care vrei să îl cumperi, este vital să compari ofertele de pe piață și să faci pasul cel mare abia în momentul în care ai găsit cel mai avantajos preț. Chiar dacă poate dura mai mult timp să devii proprietarul unei mașini, analizarea ofertelor te ajută să economisești bani și să cumperi o mașină bună, care poate trece proba timpului.

Totodată, este esențial să nu te lași dominat de sentimente. Oricât de mult îți place un model de autoturism sau oricât de convingător ar fi proprietarul mașinii pe care ai vrea să o cumperi, analizează obiectiv oferta, punând în balanță calitatea și prețul.

Achiziționarea unei mașini este o investiție pe termen lung, iar alegerea unui model care să se plieze pe veniturile tale și care să îți ofere stabilitate și siguranță în trafic nu este o sarcină ușoară, însă nici imposibilă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri