Conducerea Uzinei Dacia de la Mioveni a anunțat sindicatele reprezentative că va opri activitatea timp de șapte zile în luna aprilie din cauza crizei semiconductorilor, a declarat pentru Economedia.ro Ion Iordache, liderul celui mai mare sindicat din companie.

Uzina Dacia a mai avut activitatea suspendată în ultimele luni din cauza crizei globale de semiconductori.

Industria auto e una dintre cele mai afectate de criza microcipurilor, iar situația actuală a fost provocată de un cumul de factori: pandemia COVID-19, modificarea obiceiurilor de consum ale oamenilor în izolare, repercusiunilor crizei economice vehiculate, dar și cererii tot mai mari de semiconductori care a coincis cu perturbarea lanțurilor de furnizare.

În prima jumătate a anului trecut, constructorii auto, confruntându-se cu vânzări slabe și sistări de producție, au evitat să acumuleze stocuri de componente. În același timp, din cauza carantinei și a restricțiilor, oamenii au cheltuit mai mulți bani pentru produse electronice, crescând cererea venită din partea producătorilor de acest tip și solicitând puternic capacitatea de producție a fabricilor.

În vara și toamna anului 2020, vânzările auto au reînceput să crească, la fel și cererea venită din partea constructorilor. Fabricile de semiconductori aveau deja comenzi din industria de electronice, iar cele sosite din industria auto s-au adăugat acestora, cererea depășind oferta.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri