Producatorul nipon de automobile Mazda Motor a declarat joi ca planuieste sa isi majoreze profitul operational cu peste 27 de procente, adica mai mult de 1,70 miliarde dolari (200 miliarde yeni), pana in 2011, relateaza presa internationala.

Producatorul nipon a precizat ca isi va majora capacitatea de productie in Japonia pana la 996.000 unitati pe an fiscal, care in Japonia incepe in luna aprilie. Nivelul actual al productiei este de 898.000 unitati.

Potrivit noului plan de afaceri prevazut pana in martie 2011, Mazda va extinde sinergiile cu grupul Ford, care detine o treime din producatorul nipon. Mazda mizeaza, pentru acest an fiscal, pe un nivel al profitului operational de 158 miliarde yeni.

Exporturile grupului nipon s-au majorat anul trecut cu 18%, datorita nivelului scazut al yenului. Analistii au avertizat insa ca Mazda va trebui sa isi raspandeasca unitatile de productie pe plan extern pentru a se proteja impotriva eventualelor fluctuatii ale valutelor.

Compania construieste aproximativ trei sferturi din vehiculele proprii in Japonia. Anul trecut, Mazda a construit 966.500 vehicule in Japonia si 344.000 in unitatile de peste hotare. Vanzarile globale, adica inclusiv alte automobile produse sub brandul Mazda s-au ridicat la 1,23 milioane unitati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Mazda MX-30, prima masina electrica a japonezilor vine in 2020
Setari Cookie-uri