Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în cursul săptămânii viitoare va fi semnat contractul cu reprezentantul firmei poloneze care va furniza 20 de autobuze electrice.

"Joi vom semna contractul pentru cele 20 de autobuze electrice cu o lungime de 12 metri. Compania câştigătoare este Solaris, din Polonia. De la ei vom primi şi 16 tramvaie noi. E un proiect mare, cu implementare în 24 de luni. Pentru acest proiect am accesat şi noi un contract de împrumut în valoare de 61 milioane de lei. Proiectul se încadrează în trendul privind utilizarea vehiculelor electrice", a declarat primarul Mihai Chirica.

Cele 20 de autobuze electrice au fost achiziţionate, alături de alte 111, de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Unul dintre cele şapte loturi în care a fost împărţită licitaţia îi revine municipiului Iaşi, care va beneficia astfel de 20 de autobuze electrice, şase staţii de încărcare rapidă şi 20 de staţii de încărcare lentă.

Cele 20 de autobuze electrice vor deservi rutele care circulă îndeosebi în zonele de deal, respectiv 28 Triumf - Podu Roş - Mircea cel Bătrân - Dacia, şi 36 Dacia - Gară - Copou - Breazu, scrie Agerpres.

Proiectul este derulat prin POR 2014 - 2020, Axa prioritară 4 - "Sprijinirea dezvoltării urbane durabile". Valoarea totală a proiectului este de 13,7 milioane de euro, iar contractul de finanţare a fost semnat pe 24 septembrie 2019.

Licitaţia a avut ca termen de depunere a ofertelor data de 12 august 2019 şi a atras cinci oferte. În proiect mai sunt Sibiu, Sighetu Marmaţiei, Slatina, Suceava, Târgu Mureş şi Piteşti.

Sursa foto: EUGENIA PASCA / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri