BMW și NVIDIA generează o abordare complet nouă pentru planificarea sistemelor de producție extrem de complexe prin platforma Omniverse, care generează simulări fotorealiste în timp real.

Angajații din diferite locații pe diferite fusuri orare pot accesa simularea virtuală și pot lucra împreună pentru a planifica și a optimiza detaliile unui proces sau ale unui sistem de producție ori de câte ori au nevoie.

Citiți și NIO depășește producția de 100.000 de vehicule electrice. Vânzările ating un nou record

În viitor, platforma Omniverse va permite colectarea și compararea live a datelor din toate bazele de date relevante pentru a crea o simulare comună - eliminând necesitatea reimportării datelor.

Obiectivul este să permită evaluarea modificărilor și ajustărilor în primele etape ale planificării, pentru a crea o imagine de ansamblu. Aceasta transparență extremă va permite planificatorilor și specialiștilor în producție să planifice sisteme de producție extrem de complexe și mai rapid și mai precis, fără pierderi de interfață sau probleme de compatibilitate.

Citiți și O cursă cu mașini electrice va avea loc la Romexpo în luna Mai

În plus, Omniverse poate fi utilizat într-o multitudine de aplicații: în viitor, planificatorii și specialiștii în producție vor colabora folosind date în timp real care sunt sincronizate în infrastructura cloud Omniverse.

Planificatorii de producție de la BMW Group vor putea vizualiza întregul ciclu de viață al planificării pentru fiecare uzina din rețeaua globală de producție. Acest lucru va fi susținut de o gamă largă de cazuri de aplicații capabile de AI, de la robotică autonomă la întreținere predictivă și analiză de date.

Citiți și Înmatriculările de autoturisme noi în România au crescut în martie anul acesta

Rețeaua de producție a BMW Group utilizează o gamă de tehnologii digitale inovatoare și Industry 4.0 (IoT), inclusiv realitate virtuală, inteligență artificială și aplicații de imprimare 3D.

Sursa foto: BMW

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri