Kia investește în IONITY pentru a oferi capacități de încărcare de mare putere si de a asigura posesorilor Kia EV6 prețuri reduse pentru încărcare la singura rețea paneuropeană de stații ultra-rapide de 350kW.

Parteneriatul Kia cu IONITY oferă clienților acces la peste 400 de stații de încărcare de mare putere din 24 de țări europene. Rețeaua are un punct de încărcare la fiecare 120 km din rețeaua internațională de autostrăzi.

Rețeaua IONITY folosește standardul european de încărcare CCS (Combined Charging System) iar sursa de energie este 100% regenerabilă. Astfel, conducătorii de automobile electrice pot călători nu numai fără emisii, ci și cu amprentă de carbon neutră.

La punctele de încărcare IONITY este nevoie de doar 18 minute pentru a încărca bateria de la 10% la 80% și de mai puțin de 4.5 minute pentru 100 km, autonomia maximă a lui EV6 fiind de peste 510 km (WLTP).

Cititi si Etichetare nouă pentru stații de încărcare și vehicule electrice.

Șoferii noului model complet electric Kia EV6 vor vedea punctele de încărcare IONITY drept puncte de interes dinamice (POi -points of interest), putând verifica disponibilitatea stațiilor în timp real în sistemul de navigație. Clienții pot folosi apoi aplicația Kia Charge pentru a gestiona cu ușurință plățile combinate pentru încărcarea publică.

Kia oferă două pachete de tarife pentru a se adapta nevoilor utilizatorilor. Pachetul Access, care va fi disponibil mai târziu în acest an, costă doar 4,5 euro pe lună și oferă clienților prețuri inferioare mediei la energie - de 0,52 euro/ kWh comparativ cu nivelul de 0,79 euro / kWh disponibil la majoritatea stațiilor de încărcare publice din Europa. Pachetul Kia Power, care este disponibil din luna mai, se adresează utilizatorilor mai frecvenți care - pentru un abonament lunar de 13 euro - pot accesa prețuri ale energiei de la 0,29 Euro/kWh.

Citiți și O aplicație permite încărcări fără carduri în mai multe stații electrice, rezervări și plăți.

Aplicația Kia Charge oferă acces nu numai la rețeaua IONITY, ci și la aproximativ 205.000 de puncte de încărcare din Europa, inclusiv conectori AC și DC, prin intermediul partenerului Kia, Digital Charging Solutions (DCS). Clienții își plătesc toate sesiunile de încărcare cu transparență deplină, printr-o soluție cu o singură factură lunară.

Toți clienții care comandă noul EV6 vor primi un abonament gratuit de un an la pachetul IONITY „Power” până la sfârșitul anului 2022.

Sursa foto: kia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri