Suzuki Motor Corporation (Suzuki), Subaru Corporation (Subaru), Daihatsu Motor Co. Ltd. (Daihatsu), Toyota Motor Corporation (Toyota) și Mazda Motor Corporation (Mazda) au ajuns la un acord pentru a dezvolta împreună specificații tehnice pentru sistemele și dispozitivele de comunicații de ultimă generație ale vehiculelor, profitând de serviciile conectate pentru a face legătura între automobile și societate.

În domeniul CASE (conectat, autonom/automat, partajat și electric), despre care se spune că aduce transformări majore în industria auto, se fac progrese rapide în domeniul conectivității, în ceea ce privește aspectele legate de comunicații și date ale tehnologiei și afacerilor, inclusiv serviciile cloud, IoT, big data și AI.

Producătorii individuali de automobile dezvoltă în mod independent dispozitive de comunicații pentru vehicule și, chiar și în cazurile în care sunt furnizate aceleași servicii conectate, cum ar fi funcțiile de operare la distanță, fiecare companie adoptă o abordare diferită în ceea ce privește dezvoltarea și implementarea resurselor relevante.

În acest moment Suzuki, Subaru, Daihatsu și Mazda, în timp ce încorporează noile tehnologii în tehnologiile de comunicații de bază ale vehiculelor dezvoltate de Toyota, vor construi împreună sisteme pentru mașinile conectate de ultimă generație cu specificații comune de conectare de la vehicule la rețele și la centrele de comunicații ale vehiculelor.

Astfel, va fi posibilă oferirea de servicii conectate, cum ar fi apeluri mai clare între clienți și operatori și viteze de conectare mai rapide. În același timp va fi posibilă reducerea dificultăților de dezvoltare ale fiecărei companii participante și simplificarea funcționării sistemului și upgrade-urile de versiuni care includ funcții noi suplimentare, optimizând astfel resurse precum facilitățile și personalul.

Sursa foto: Mazda

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri