GM Daewoo Auto & Technology, al treilea producator de automobile din Coreea de Sud, a anuntat ca va investi 3.000 de miliarde won (3,2 miliarde dolari) in urmatorii ani, intentionand sa-si extinda unitatile de productie pentru a veni in intampinarea cererii tot mai mari, relateaza presa internationala.

"Valoarea investiilor va fi aproximativ egala cu cea a sumelor din ultimii patru ani", a declarat presedintele si directorul executiv al GM Daewoo, Michael A. Grimaldi, citat de un purtator de cuvant al companiei sud-coreene.

In perioada 2002-2006 GM Daewoo a cheltuit aproximativ 3 mii de miliarde won (3,2 miliarde dolari) pentru extinderea capacitatii de productie, crearea de noi modele si pentru cercetare.

GM Daewoo si-ar putea extinde uzinele de productie pentru a veni in intampinarea cresterii substantiale a cererii, chiar daca detaliile acestui plan de investitii si nici calendarul de implementare nu au fost stabilite inca.

GM estimeaza o crestere a vanzarilor produselor proprii cu 20%, pana la 1,7-1,8 milioane unitati in cursul acestui an, dupa ce anul trecut compania a vandut 1,53 milioane automobile.

Majoritatea automobilelor produse de GM Daewoo sunt vandute sub marca Chevrolet, insa grupul vinde automobile si sub marcile Pontiac, Holden si Suzuki.

General Motors, impreuna cu alti parteneri, au achizitionat in 2002 o participatie majoritara din grupul falimentar Daewoo Motor, luand astfel fiinta grupul, inca nelistat la bursa, GM Daewoo.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Rompetrol - KMG International donează carburant pentru transportul medical
Setari Cookie-uri