Tesla are o listă de așteptare care depășește 1.000.000 de comenzi pentru camioneta Cybertruck, prezentată la finalul anului 2019.

Rezervările pentru Cybertruck au fost plasate la fiecare două secunde în săptămânile de după lansare. Lista de așteptare a Tesla, de peste un milion de rezervări Cybertruck, dezvăluie cât de mare este cu adevărat cererea pentru un vehicul bine conceput., scrie cleantechnica.com.

Dacă toate aceste rezervări se vor transforma în comenzi, Tesla ar avea venituri de peste 63 miliarde dolari în următorii câțiva ani. Oamenii au plătit 100 de dolari pentru a-și rezerva vehiculul, dar își pot primi banii înapoi dacă se răzgândesc.

Cititi si Tesla Model Y va fi disponibil în România anul viitor

Aceste numere se pot schimba întrucât probabil sunt supraumflate din cauza faptului că persoanele au efectuat mai multe rezervări. Multe ar putea fi anulate după începerea producției și livrărilor.

Există o persoană în Florida care a rezervat 300 de unități Cybertrucks. Chiar dacă deține o afacere care implică operarea unei flote de vehicule tot există posibilitatea să anuleze unele dintre aceste comenzi.

Însă, chiar și cu o rată de anulare de 50%, Tesla ar avea cel puțin 500.000 de comenzi pentru Cybertruck, ceea ce înseamnă venituri de peste 30 de miliarde de dolari.

Cititi si Musk anunță noi modificări pentru Tesla Cybertruck

Cybertruck eeste al șaselea model lansat de Tesla, dar și cel la care rezervarea costă cel mai puțin: 100 de dolari. În 2016 precomanda pentru Model 3 era 1.000 de dolari, iar acum, cei care vor să precomande SUV-ul Model Y trebuie să plătească 2.500 dolari.

Modelul costă 39.900 dolari în versiunea cu 400 km autonomie și 68.900 dolari în varianta cu 800 km autonomie. Dacă în versiunea de bază camioneta ajunge în 6,5 secunde la 100 km/h, în varianta de top atinge 100 km/h în 2,9 secunde și mașina poate tracta 14 tone. Există și o variantă medie, cu 500 km autonomie și preț de 49.900 dolari.

Mașina are caroserie din oțel inoxidabil, roți de mari dimensiuni și aduce a vehicul blindat, dar te duce cu gândul și la un avion. Cybertruck are șase locuri, o sarcină utilă de 1,5 tone și poate tracta 7 tone.

Sursa foto: Tesla

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri