General Motors Corp nu va face o oferta pe preluare a diviziei Chrysler apartinand grupului DaimlerChrysler, lasand fondul privat de investitii si furnizorul de componente auto Magna singur in aceasta cursa, a anuntat o sursa familiara cu aceasta afacere, informeaza NewsIn. General Motors ar putea fi mai interesat sa observe evolutia acestei licitatii si sa achizitioneze anumite active Chrysler pe care grupul Magna nu va dori sa le cumpere, a adaugat sursa.

Sursa a facut aceste comentarii dupa aparitia unui raport in cotidianul Times, care, citand surse familiare discutiilor privind vanzarea acestei divizii, a afirmat ca General Motors. Alte surse familiare cu aceste discutii au precizat ca banca americana de investitii J.P. Morgan Chase consiliaza grupul german DaimlerChrysler, producator al brandului de automobile Mercedes, in ceea ce priveste posibila vanzare a diviziei sale americane. J.P. Morgan a refuzat sa comenteze aceste informatii.

Grupul Chrysler a anuntat pierderi operationale de 1,12 miliarde euro pentru anul 2006 si a lansat un program de restructurare ce va avea drept efect concedierea a peste 13.000 de angajati si inchiderea unei uzine de productie, acest plan de restructurare avand drept scop revenirea companiei pe profit.

Chrysler este profund afectata de concurenta producatorilor asiatici care acapareaza tot mai mult din piata americana, si a lovit si in afacerile celorlalti doi mari producatori americani de automobile, Ford si General Motors.

GM si DaimlerChrysler sunt implicate si intr-un joint venture cu BMW, pentru a dezvolta un sistem hibrid care va fi folosit la o viitoare versiune a masinii de teren Dodge Durango.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Mercedes-Benz Clasa E Coupe si Cabrio primesc motorizări mild-hybrid
Setari Cookie-uri