Porsche Romania estimeaza ca va vinde 2.200 de masini Audi in acest an

Porsche Romania estimeaza ca va comercializa anul acesta 2.200 de automobile Audi, cu 25% mai mult decat anul trecut, pe fondul cresterii numarului de romani care isi permit masini premium, a spus pentru NewsIn, directorul marcii Audi in Romania, George Sanduleac

"Conditiile economice sunt favorabile si ne permit sa vindem pe fondul cresterii investitiilor straine (...) Segmentul premium are o evolutie care nu e proportionala cu cea a pietei in general. Sa nu uitam ca anul trecut cele trei marci germane premium, Audi, Mercedes si BMW au vandut un total de 5.000 de masini, ceea ce reprezinta 2% din totalul vanzarilor, insa acest segment va creste cel putin la fel de puternic ca si piata importurilor in general", a spus Sanduleac la evenimentul de lansare a noii generatii Audi TT Roadster.

El a precizat ca Audi va vinde mai bine in tara, deoarece "tot mai multe persoane cu venituri medii vor sa mai urce o treapta".

Directorul marcii Audi a mai spus ca in prezent exista 14 dealeri in tara, iar conducerea se va concentra pe partea calitativa si va dezvolta si moderniza trei dealeri din Oradea, Galati si Bucuresti.

Sanduleac estimeaza ca vanzarile automobilului de teren Q7 vor depasi 500 de unitati anul acesta si asteapta volume importante si pentru modelele A4 si A6. in iunie vor intra pe piata noul Audi A5 si automobilul sportiv R8. Directorul marcii spera ca noua generatie a lui A4 va ajunge in Romania in ultima luna a acestui an.

In primele doua luni din 2007 vanzarile marcii germane au crescut cu peste 50%, pana la 319 unitati, dupa ce in ianuarie si februarie 2006, s-au vandut putin peste 200 de masini.

Anul trecut, in Romania vanzarile Audi au crescut cu peste 30%, peste nivelul din 2005, atingand 1.727 de unitati. Audi a fost in 2006 lider la vanzarile de autoturisme pe segmentul masinilor premium germane, devansand Mercedes si BMW care si-au gasit 1.685, respectiv 1.666 de unitati pe piata noastra, conform statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA).

Anul trecut, cele mai vandute modele Audi in Romania au fost A6 (418 unitati), A4 (411 masini) si Q7 cu 324 de unitati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Primul lot de autobuze hybrid Mercedes Citaro a intrat pe traseu, în București
Setari Cookie-uri