Aproximativ 70% dintre români se tem că vor fi păcăliți în ceea ce privește kilometrajul sau avariile mașinii atunci când cumpără o mașină rulată, potrivit unui sondaj autoDNA.

Circa 43% dintre clienții autoDNA din 2020 se temeau că vor cumpăra o mașină la mâna a doua cu accidente majore, in timp ce 30% dintre cumpărătorii de mașini SH se temeau de modificarea kilometrajului.

De altfel, kilometrajul este și primul criteriu în achiziția unei mașini la mâna a doua, urmat de elemente de siguranță ale acesteia (accidente și dotări). Prețul de revânzare și costurile de întreținere nu reprezintă încă elemente luate în calcul la alegerea unei mașini.

Peste 60% dintre respondenții sondajului autoDNA consideră că includerea raportului autoDNA în anunțul de vânzare este un semn de seriozitate a vânzătorului. Aproape 50% dintre cei care au negociat prețul de achiziție al mașinii în baza raportului autoDNA au obținut discounturi de până la 300 euro, iar 25% dintre ei au obținut până la 500 euro.

Cele mai importante 5 criterii pe care românii le iau în calcul când cumpără o mașină la mâna a doua sunt:

  • kilometrajul,
  • elementele de siguranță (aici incluzând și potențiale accidente ale mașinii),
  • anul de fabricație al mașinii,
  • prețul de cumpărare,
  • dotările de confort.

”Datele noastre arată că, în achiziția unei mașini la mâna a doua, românii se tem cel mai tare de accidente majore pe care vânzătorul nu le declară, un kilometraj modificat și de starea tehnică a mașinii care poate fi ascunsă. Toate acestea pot fi verificate simplu cu un raport autoDNA care costă, în medie, 60 de lei”, a declarat Răzvan Pavel, Managing Partner, autoDNA.ro România.

Platforma de verificare online a istoricului mașinilor activează pe piața românească din 2015, având sediul central în Polonia.

Sursa foto: Kzenon/ shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri