Tesla a lansat oficial Model S Plaid cu trei motoare electrice, care dezvoltă 1.020 de cai putere, într-un eveniment live la fabrica sa din Fremont.

Designerul Franz von Holzhausen a dat startul evenimentului, mergând pe scenă cu legendarul său baros, care a spulberat accidental fereastra Cybertruck la lansarea sa în 2019, scrie thedriven.io.

„Ne-am propus să producem cea mai bună mașină de pe planetă”, a spus von Holzhausen referindu-se la primul Model S 2012 al companiei. „În seara asta vă vom arăta următoarea cea mai bună versiune a Model S ... și am adus asta pentru că s-ar putea să doborăm câteva recorduri ”, a spus el.

Musk - în mod natural - a urcat pe scenă conducând noul Tesla Model S Plaid, după ce a făcut câteva accelerații pe o pistă de lângă scenă.

Principala îmbunătățire pentru toate celelalte generații ale modelului S, a spus Musk, este accelerarea.

„Am depășit bariera de 2 secunde”, a spus el. „Nicio mașină de producție nu a făcut vreodată 0-60 mile pe oră în mai puțin de două secunde.”

Model S cu trei motoare electrice are, de asemenea, un nou acumulator, iar rata de supraîncărcare a fost crescută, astfel încât să poată câștiga 300 de kilometri autonomie în 15 minute.

Specificațiile care înregistrează recorduri sunt datorate primului motor electric de producție cu înveliș excesiv de carbon. „Acest lucru este foarte greu de făcut, deoarece carbonul și cuprul au rate diferite de expansiune termică”, a spus Musk.

Noul Model S are, de asemenea, cel mai mic coeficient de rezistență dintre toate mașinile fabricate vreodată, a spus Musk. Model S Plaid primește un coeficient aerodinamic de 0,208.

Tesla a livrat primele 25 de unități Model S Plaid la eveniment și a promis „câteva sute pe săptămână în curând”, cu planuri de a crește până la aproximativ 1.000 pe săptămână. Prețul începe de la 130.000 de dolari după ce Tesla a crescut prețul cu 10.000 de dolari.

Elon Musk a anunțat că Tesla anulează noul Model S Plaid +, deoarece consideră că noua versiune Plaid este „atât de bună”.

Sursa foto: Tesla

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri