Biletele de tren ar putea să se scumpească, în condiţiile în care preţurile actuale au rămas neschimbate din 2013, iar în ultimii trei ani rata inflaţiei a depăşit 16%.

Potrivit directorului general al CFR Călători, Ovidiu Vizante, au fost discuţii între operatorii de transport feroviar de călători şi toţi au solicitat acest lucru, iar minuta şedinţei a fost transmisă Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, urmând ca acesta să decidă.

"Nu e atributul CFR Călători să stabilească politica de tarife, dar trebuie să ţinem cont că aceste tarife datează din 2013. Dacă ne uităm un pic doar la rata inflaţiei din 2013, probabil că se va umbla la aceste tarife, dar, repet, nu este atributul CFR Călători. Dacă ministerul va decide că tarifele se vor majora, vom accepta majorarea. Ce pot să vă spun este că toţi operatorii feroviari de călători, indiferent de capital de stat sau privat, au solicitat acest lucru. S-au purtat discuţii, a existat o şedinţă a tuturor operatorilor de călători, minuta şedinţei a fost transmisă ministerului, dar, repet, nu este atributul nostru. Am arătat oportunitatea. Noi am arătat doar că rata inflaţiei în ultimii trei ani a fost de peste 16%, urmând ca ministerul să decidă", a declarat Vizante.

Ovidiu Vizante a participat la lansarea Trenurilor Soarelui, program estival prin care turiştii vor avea la dispoziţie 40 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată ţara cu staţiunile de la Marea Neagră şi cu Delta Dunării.

Programul pregătit de CFR Călători constă fie în prelungirea spre Mangalia - din 11/12 iunie - a circulaţiei unor trenuri care aveau ca destinaţie finală Bucureşti Nord, fie prin introducerea - din 25/26 iunie - de noi trenuri ce au ca destinaţie exclusivă litoralul Mării Negre şi Delta Dunării.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri