Activiștii de mediu au depus noi contestații la autorizația obținută de Tesla pentru Gigafactory Berlin. Germanii susțin că Tesla nu a clarificat pașii pentru prevenirea emisiilor de gaze otrăvitoare, scrie europe.autonews.com.

Grupurile germane de mediu au depus o obiecție oficială la o autorizație provizorie din partea autorității de mediu din Brandenburg pentru construirea fabricii Tesla lângă Berlin.

Obiecția se bazează pe faptul că Tesla nu a clarificat ce măsuri de precauție va lua pentru a preveni scăparea din fabrică a gazelor foarte otrăvitoare.

Activiștii de mediu spun că Tesla și-a schimbat documentele de cerere pentru a produce celule de baterie, pentru care nu a obținut încă autorizaţia necesară.

Cititi si Tesla Model S și Model X au primit un facelift și peste 1.000 CP

Grupurile, Gruene Liga și NABU, au declarat că vor merge în instanță în cazul în care autoritățile statului Brandenburg nu vor cere supendarea autorizaţiei de construcţie până pe 16 iunie.

Conform planurilor Tesla se dorește ca mașinile să fie construite cu baterii fabricate în incintă. Această schimbare duce la o amânare cu încă 3 luni, iar până acum Tesla nu a depus cerererea pentru a produce baterii.

Cititi si Top cele mai fiabile mașini. Tesla este pe ultimul loc

Luna trecută, Elon Musk a făcut încă o vizită pe șantierul noii gigafabrici europene de mașini electrice din Germania în Grünheide, Brandenburg, unde începutul producției a eșuat, trebuind amânat din iulie până în toamnă.

În prima etapă, 500.000 de mașini electrice Model Y facelift, adică un vehicul în fiecare minut, vor ieși pe linia de asamblare și vor fi create aproximativ 12.000 de locuri de muncă.

Luna aceasta, Tesla a lansat oficial Model S Plaid cu trei motoare electrice, care dezvoltă 1.020 de cai putere, într-un eveniment live la fabrica sa din Fremont.

Sursa foto: Bubble_Tea Stock / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri