Schimbările climatice au un impact major asupra societății, iar autoritățile încearcă să găsească soluții care să ajute la conservarea mediului înconjurător. La aceasta se adaugă și mașinile electrice, din ce în ce mai căutate la nivel internațional. În acest sens, Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a anunțat că orașul din Vestul României va produce baterii electrice pentru întreaga lume.

”Prin investiția Companiei Dräxlmaier, de 200 de milioane de euro în următorii șase ani în e-mobilitate, pe care am avut bucuria să o anunțăm astăzi, orașul nostru se poziționează ca un jucător important pe piața națională și europeană a tehnologiilor verzi”, a scris Fritz, pe pagina sa de Facebook.

În plus, primarul a precizat că inițiativa companiei vine și cu 1000 de locuri de muncă, pentru care e necesară resursă umană calificată.

”Sper ca în curând să-l felicit și pe primul timișorean care va conduce o mașină electrică dotată cu o baterie fabricată la Timișoara”, a conchis edilul.

Numărul de solicitări pentru maşini electrice depuse de la începutul anului şi până în prezent prin programul Rabla Plus a egalat numărul total al solicitărilor depuse anul trecut în acest program, a declarat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

"Neutralitatea până în 2050 în ceea ce priveşte emisiile de carbon depinde în primul şi în primul rând de noi. Emisiile de carbon în marile oraşe în proporţie de 50% provin din mijloacele de transport în general, din maşini, şi acest lucru poate fi schimbat doar dacă alături de autoritatea publică locală schimbăm complet parcul auto în cazul mijloacelor de transport în comun, le facem electrice, cu emisii zero. În paralel creăm infrastructură finanţată inclusiv prin Ministerul Mediului, prin AFM - piste de biciclete, piste pentru trotinete, piste pentru mersul pe jos, refacem acele trotuare care în anumite situaţii nu sunt în cea mai bună soluţie şi creăm alternativa pentru cetăţeni", a explicat Barna Tanczos.

Sursa foto: Dominic Fritz/Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri